ANA SAYFA > İZMİR > Engelli adaydan engelsiz park

Engelli adaydan engelsiz park

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Engelli adaydan engelsiz park

AK Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi İzmir İl Başkanı olarak İzmir’in her ilçesinde çalışmalar yapan Ahmet Uğur Baran ziyaretlerini sürdürüyor. AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ahmet Uğur Baran, Bayındır’da engelli öğrencilere eğitim veren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine “engelsiz” bir oyun parkı hediye etti.

İzmir’in Bayındır ilçesinde ziyaret ettiği özel eğitim merkezindeki öğrencilerin oyun parklarının olmadığını öğrenen AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı, AK Parti EKM İzmir İl Başkanı Ahmet Uğur Baran, harekete geçti. “Tüm engeller kalkana dek” sloganıyla yola çıkan Baran, 140 özel öğrencisi olan eğitim merkezine “engelsiz” bir oyun parkı hediye etti.

Bayındır Efe Özel Eğitim Merkezi’nde yüzlerini rengârenk boyayan özel öğrenciler tarafından karşılanan bedensel engelli milletvekili aday adayı Ahmet Uğur Baran, engelsiz oyun parkının açılış töreninde, hedeflerinin İzmir’de yaşayan 280 bin engellinin sesini daha gür çıkarabilmek olduğunu söyledi. Hediye ettiği engelsiz oyun parkının ülkenin tüm ilçelerine örnek olmasını istediğini ifade eden Baran, “Buradaki kardeşlerimizin yüzlerindeki gülümseme, içlerindeki mutluluk her şeyden önemli bizim için. Buradaki park tüm Türkiye’ye dalga dalga yayılacaktır. Milletvekilli seçildiğim takdirde tüm oyun parklarına entegre edilmiş engelli çocuklarımıza uygun çocuk oyun alanları olacak. Bunun taahhüdünü veriyorum. Bir engelli ebeveyni çocuğunu parka götürdüğü zaman, oynayan engelsiz çocukları, kendi çocuklarını izletmek zorunda kalmayacaklar. Mecliste en büyük hedefim bu korkuları ortadan kaldırıp, hem engelli çocuğu olan ebeveynlerin hem de engelli ebeveynlerin sosyal hayata çok rahat dâhil olabilmeleri için elimden geleni ortaya koyacağım” dedi.

Özel öğrenciler ile birlikte sembolik olarak parkın açılışını gerçekleştiren Baran engelli aileleri ve eğitimcileri ile bir araya geldi. Hediye ettiği park için Baran’a teşekkür eden özel öğrenciler ve velileri çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Eğitim merkezinde görev yapan eğitimciler de engellilerin ve engelli ailelerin yaşadığı sorunlar ve sıkıntıların aşılması konusunda kendilerine destek veren Ahmet Uğur Baran’ı mecliste görmek istediklerini söyledi.

21 Mart Down Sendromu günü ile ilgili de mesaj veren Ahmet Uğur Baran Down Sendromu hakkında toplumsal farkındalık yaratma gerektiğini dile getirdi. Down sendromlu bireylerin ayrımcılık ve önyargıya maruz kalmasının önüne geçmek gerektiğine dikkat çeken Baran erken ve sürekli eğitimin önemine vurgu yaptı. Farklı boyutlarda ve derecelerde engelliliğin toplum tarafından farklı bilinç düzeyleri ile algılanması gerektiğini ifade eden Baran her engellinin farklı gereksinimleri vardır. Down Sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Bunun için Down sendromunu iyileştirecek veya yok edecek bir tıbbi tedavi yoktur. Tek yol eğitimdir. Down Sendromlu bireylerin ihtiyaç duydukları temel konu toplum tarafından pozitif ve duyarlı yaklaşımdır. Engelli bir milletvekili aday adayı olarak bu farklılıkları ortaya koymak ve yönetimsel düzenlemelerde bu tür farklı ihtiyaçlara hitap edecek hizmetler üretmek durumundayız.” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP'li Uçar: Nevruz hepimizin
Sonraki Haber Hayal Han: Bu ülkede insan hakları problemi var

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?