ANA SAYFA > EKONOMİ > En iyi iş fikrine 5 bin lira ödül

En iyi iş fikrine 5 bin lira ödül

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
En iyi iş fikrine 5 bin lira ödül

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD), İzmir Üniversitesi ve Dokuz Eylül Rotary Kulübü birlikteliği ile bölgesel ve ulusal kalkınmanın önemine dikkat çekmek ve toplumsal fayda ile ekonomiye katkı sağlamak için, KOSGEB eğitim sürecini tamamlamış kadın girişimcilere özel ‘En iyi fikir yarışması’ düzenliyor.

Girişimci kadınların KOSGEB’te aldıkları eğitimler sonrasında iş hayatına atılmalarını kolaylaştırmak için hayata geçirilecek proje kapsamında, kadın girişimcilerin iş planı ve iş kurma süreçlerinde bilgilerinin pekiştirilmesi ve yeni iş fikirlerinin projelendirilmesi teşvik edilerek, en iyi iş fikri 5 bin TL ve ücretsiz web sitesi yapımı ile ödüllendirilecek. Projeler, konusunda uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek ve Nisan 2016’da sonuçlanacak.

Proje tanıtım toplantısı Küçük Kulüp Restoran’da EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ve Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Akiş’in katılımı ile gerçekleştirildi. Ağırlıklı olarak kadın gazetecilerin katıldığı toplantıda proje hakkında bilgi veren EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, yarışmaya katılacak kadın girişimcilerin iş fikirleri ile ilgili konu sınırlaması olmadığını belirterek, bölgesel ve ulusal verimliliğe, istihdam ve kalkınmaya katkı sağlayacak tüm sektörlere yönelik yenilikçi iş fikirlerinin yarışmaya katılabileceğini söyledi.

20 proje değerlendirilecek

Yarışmaya katılacak kadın girişimcilerin,T.C. vatandaşı olmaları,18 yaşını doldurmuş olmaları,KOSGEB girişimcilik eğitimlerini tamamladıklarını belgelendirmeler gerektiğine işaret eden Elmasoğlu, yarışma kapsamında 20 projenin konularında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirileceğini kaydetti.

İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ise üniversite olarak Türkiye’de ilk defa kadın ve toplum dersini öğrencilerine seçmeli olarak verdiklerine dikkat çekerek, kadın girişimcilere de böyle bir projede destek olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Cinsiyet eşitliği konusunda da üniversite olarak akademisyenlere, idari personele ve öğrencilere özel eğitim verdiklerinin altını çizen Erciyeş, EGİKAD ve Dokuz Eylül Rotary Kulübü ile birlikte hayata geçirdikleri projede de girişimci kadınlara 2 gün toplumsal cinsiyet eşitliği, iş planı hazırlama konuları başta olmak üzere birçok alanda eğitim vereceklerini kaydetti.

Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Akiş ise, bu projede olmaktan çok keyif aldıklarını söyledi. Girişimci kadınların birçok sorunla karşılaştığını bu proje ile en azından işini kuramayan bir kadının hayaline kavuşacağını ifade eden Akiş, Türkiye’nin daha güçlü bir ekonomiye sahip olması için kadınların da erkekler kadar iş hayatının içinde olması gerektiğini sözlerine ekledi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlıspor alt yapılarında topa kafa vurmak yasaklandı…
Sonraki Haber Macrocenter 35.mağazasını Mavibahçe'de açtı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?