ANA SAYFA > SPOR > Bostanlıspor alt yapılarında topa kafa vurmak yasaklandı…

Bostanlıspor alt yapılarında topa kafa vurmak yasaklandı…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bostanlıspor alt yapılarında topa kafa vurmak yasaklandı…

Bostanlıspor Gençlik Spor Kulübü, 15 yaş altındaki tüm sporcularının antrenman ve maçlarda toplara kafa ile vurmalarını yasakladı. Ayrıca bu yaştaki çocukların antrenmanlarda kafa ile yapılacak her türlü çalışmayı da kaldırarak yasak getirdi. Yasağa uymayanlar kulüpten gönderilecek.

Bostanlıspor Gençlik Spor Kulübü Başkanı Avni Erboy, bu konunun takipçileri olacaklarını, sportif başarıdan çok sporcularının sağlığının ön planda olduğunu açıkladı.
Erboy, bu konuda bilimsel çalışmaları örnek, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanlarının önerilerini dikkate aldıklarını ifade etti. Erboy, bu konuda ABD’de mahkeme kararının da olduğunu ifade ederek şöyle dedi:
“Amerika Birleşik Devletleri’nde son 5 yılda topa kafayla vurma sonucunda 50 bin civarında beyin sarsıntısı vakasının görülmesi üzerine konu ABD'de mahkemelik olmuştu. ABD Futbol Federasyonu 10 yaş altı çocukların resmi müsabakalarda ve futbol antrenmanlarında topa kafayla vurmasını yasakladı. 11-13 yaş arası çocuklar için de kafa vuruşu antrenmanı sayısının düşürülmesi yönünde karar aldı. Bu konuda Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanlarının, bu yaşlarda boyun kaslarının tam olarak olgunlaşmadığını, topa kafa ile vurmanın çocuklarda travmatik beyin hasarlarına neden olabileceğini belirtmeleri, kafa ile topa vurmanın tekrarlanması durumunda beyin hücrelerinde bozulma sonucu, kronik travmatik ensefalopati denilen hastalığın gelişebileceğine dikkat çekmeleri nedeniyle Bostanlıspor başta futbol alt yapısı olmak üzere tüm branşlarda topa ve ağırlık olan nesnelere kafayla vurmayı yasakladı. “
Bostanlıspor’da alt yapı olarak futbol, basketbol, tenis, aikido, jimnastik, beyzbol, softbol, ragbi, Amerikan Futbolu, judo, eskrim, tenis, dart branşlarında çalışmalar yapılıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Grip aşısı olmanın tam zamanı
Sonraki Haber En iyi iş fikrine 5 bin lira ödül

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?