ANA SAYFA > EĞİTİM > ‘Emniyet Gelecektir’ İzmir Üniversitesi'ne birincilik getirdi

‘Emniyet Gelecektir’ İzmir Üniversitesi'ne birincilik getirdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
‘Emniyet Gelecektir’ İzmir Üniversitesi'ne birincilik getirdi

İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü Araştırma Görevlisi Korhan Topcu ve bölüm öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Emniyet Gelecektir’ isimli kamu spotu projesi, Trafik Hayattır Kurumsal Sorumluluk Platformunun düzenlediği kamu spotu yarışmasında birinci oldu.

Doğuş Otomotiv’in kurumsal sosyal sorumluluk platformu olan Trafik Hayattır tarafından, 2016 yılında televizyonlarda gösterilecek kamu spotu filmini belirlemek için gerçekleştirilen Kamu Spotu Yarışması'nın kazananları belli oldu. 422 filmin katıldığı yarışmada jüri, yönetmenliğini İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü Araştırma Görevlisi Korhan Topcu’nun yaptığı ‘Emniyet Gelecektir’ isimli filmi birinciliğe layık buldu. Beş kişilik bir ailenin yolculuğunu anlatan filmin, ana fikri hedef kitleyle buluşturma becerisi sebebi ile birinciliğe seçildiği belirtildi. Birinci Korhan Topcu filmini Vizontele, G.O.R.A, Yahşi Batı, Aşk Tesadüfleri Sever gibi filmlerin ünlü yönetmeni Ömer Faruk Sorak’la tekrar çekerek, ekranlara taşıyacak, böylece profesyonel bir filmin yapım sürecine katılma, konunun uzmanlarından fikir alma ve deneyimleme fırsatını yakalamış olacak.

Beş kişilik jüri belirledi

Gençleri trafik güvenliği konusuna dâhil etmek, trafik güvenliği konusunda çözüm üretmelerini sağlamak ve yaratıcılıklarını artırmak amacıyla hayata geçirilen yarışmada, katılımcılardan ‘Aşırı Hız Yapma’, ‘Cep Telefonu Kullanma’ ve ‘Emniyet Kemeri Tak’ mesajlarını içeren 45 saniyelik bir film hazırlamaları istenmişti. Finalistler, ünlü Yönetmen Ömer Faruk Sorak, Hürriyet Gazetesi Yazarı Elif Ergu, Yapımcı Oğuz Peri, Doğuş Otomotiv Kurumsal İletişim Direktörü Koray Bebekoğlu ve McCANN Kreatif Direktörü Taygun Dömbekçioğlu’ndan oluşan jüriye projelerini sunarak, birinci olmak için yarıştı. Jüri tarafından birincilik ödülüne layık görülen Korhan Topcu, “Emniyet Gelecektir Projesinin bu başarısı, aynı zamanda ekipte yer alan öğrencilerimizin kendi potansiyellerini keşfetmeleri adına çok umut verici bir sonuç” diyerek ödülü İzmir’e getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Çekimler Çeşme’de yapıldı

Korhan Topcu, “Çekimler İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Germiyan köyünde tamamlandı. Ekipteki öğrencilerimizin projeye olan inanç ve arzuları, projenin birinci seçilmesindeki en büyük etken oldu” dedi. Projede Sinema TV Bölümü birinci sınıf öğrencileri Doğukan Güngör, İpek Özcan, Serhan Solak, Kaan Ergüler, Güneş Zorlu, Işıl Gülsu Kıral ve Sinema TV ikinci sınıf öğrencisi Uğur Bartu Haktanır da yer aldı.

İZMİR ÜNİVERSİTESİ BAŞARIYA DOYMUYOR

Geçtiğimiz yılın kasım ayında Yeşilay’ın katkıları ile Sinema ve Televizyon Eser Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından düzenlenen ‘İkinci Adım Yok’ Senaryo Yarışmasında, Araştırma Görevlisi Korhan Topcu tarafından senaryosu yazılan ‘Engebe’ isimli kısa film üçüncülük ödülüne layık bulunmuştu. Türkiye çapında 736 senaryo arasından seçilen film, daha sonra televizyonlarda kamu spotu olarak yayınlanmıştı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber En ölümcül hastalıklar hangileri?
Sonraki Haber Meme kanseri artık ölümcül değil

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?