ANA SAYFA > GÜNDEM > Ekmeleddin İhsanoğlu Karşıyaka'da en çok oyu nereden aldı?

Ekmeleddin İhsanoğlu Karşıyaka'da en çok oyu nereden aldı?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ekmeleddin İhsanoğlu Karşıyaka'da en çok oyu nereden aldı?

İzmir, cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu’na yüzde 58.8, Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 33.2, Selahattin Demirtaş’a yüzde 8 oranında oy verdi. Seçim sonuçları sandık bazlı analiz edildiğinde çarpıcı tespitler ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, İzmir’de en çok oyu yüzde 94 ile Ödemiş Yılanlı’dan aldı. Yılanlı’da genel seçimde CHP’ye 2, yerel seçimde de 6 oy çıkmıştı. İhsanoğlu Yılanlı’da yüzde 6 oy aldı. Erdoğan, Kiraz Dokuzlar’da yüzde 90, Kınık Mıstıklar ve Bayındır Çenikler’de yüzde 89, Bergama Kaleardı ve Bornova Kurudere’de yüzde 86 oy aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İzmir’de en düşük oyu yüzde 2 ile Kınık Taştepe verdi. Kınık Mıstıklar’da yüzde 89 oranında destek gören Erdoğan’ın Taştepe’de destek görememesinin nedeni köyün Alevi olması. Erdoğan’ın seçime beş gün kala etnik kimlik üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu’na "Alevi olabilirsin çekinme söyle" sözleri, oy düşüşünde etkili oldu. Erdoğan, Dikili Deliktaş ve Urla Bademler’de yüzde 4, Tire Çayırlı’da yüzde 5, Karşıyaka Mavişehir’de yüzde 8, Menemen Villakent yüzde 10’la en az oyu aldı.
CHP ve MHP’nin yanı sıra 11 siyasi partinin de destek verdiği çatı adayı Eklemeddin İhsanoğlu, en yüksek oyu yüzde 94 ile Tire Çayırlı’da aldı. Onu, yüzde 90 ile Bergama Tepeköy, yüzde 88 ile Karşıyaka Mavişehir ve Konak Kültür, yüzde 87 ile Dikili Deliktaş, yüzde 85 ile Narlıdere Huzur ve Menemen Villakent mahalleleri izledi. İhsanoğlu’na en az oy, yüzde 4 ile Aliağa Şehit Kemal’dan çıktı. Şehit Kemal’de oyları yüzde 79 ile Demirtaş aldı. İhsanoğlu’na Ödemiş Yılanlı ve Torbalı Atatürk mahallesi yüzde 6, Bayındır Havuzbaşı yüzde 7, Kınık Karateke yüzde 8, Kiraz Dokuzlar ve Bergama İsmailli mahallesi yüzde 9, Konak Kadifekale yüzde 10 oranlarında en düşük desteği verdi.
Selahattin Demirtaş, ’yeni yaşam’ çağrılarının Doğu ve Güneydoğu’dan sonra en büyük desteği gördüğü İzmir’de en çok oyu yüzde 83 ile Bayındır Havuzbaşı’ndan aldı. Tamamı Kürt kökenli vatandaşların yaşadığı bu mahalleden destek alan Demirtaş aynı ilçenin dindar mahalleleri Alanköy, Çenikler ve Gaziler’de sıfır çekti. Demirtaş’a Aliağa Şehit Kemal yüzde 79, Menemen İncirlipınar yüzde 67, Konak Kosova yüzde 57, Gaziemir Binbaşı Reşatbey yüzde 55, Torbalı Taşkesik ve Kınık Karatekeli yüzde 54, Karabağlar Fuat Erden yüzde 45 oranlarında destek verdi. Demirtaş, aralarında Aliağa Yüksekköy, Kiraz Çatak, Urla Zeytineli, Menemen Süzbeyli, Kemalpaşa Hamzababa’nın da bulunduğu 30 mahallede sıfır çekti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bergama Köftecisi'ni Kaymakam Yücel hizmete açtı
Sonraki Haber ATM dolandırıcıları yakalandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?