ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Ekim geçidi 14 sergisi İzmir'de açıldı

Ekim geçidi 14 sergisi İzmir'de açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ekim geçidi 14 sergisi İzmir'de açıldı

Tarihte emperyalizme karşı kazanılan ilk kurtuluş savaşının sonucunda dünyaya gelen Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92. Yılında birçok ilimizde gerçekleşen “Ekim Geçidi Modern Sanatlar Sergisi” İzmir’de açıldı.

İzmir Fatih Koleji Kampus alanında bulunan İzmir Üniversitesi Necdet Doğanata Sanat Galerisi’nde düzenlenen açılış törenine İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, İzmir Üniversitesi Rektörü Kayhan Erciyeş, sanatçılar, davetliler ve sanatseverler katıldı.

Açılış töreninde konuşan “Ekim Geçidi” projesinin fikir sahibi ressam Gülsüm Erbil sağanak yağışa rağmen açılış kokteyline katılımın fazla olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. “Ekim Geçidi“ sergisini ilk olarak 1983 de yurt dışında Türk sanatçıların katılımıyla gerçekleştirmeyi düşündüğü bir proje olduğunu belirterek. “Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyete ve O’na saygı duruşu olarak Cumhuriyet bayramlarında yurtdışı için düşündüğümüz proje maalesef bir kere yurtdışında gerçekleştirebildi. 20 Yıl sonra Türkiye’ye geldiğimizde hemen çalışmaya başladık ve bu gün 14.sünü gerçekleştiriyoruz. Genellikle 29 Ekim de açıyoruz. Hepinize geldiğiniz için, Atatürk’ün Cumhuriyetine saygı duyduğunuz için teşekkür ederiz” dedi.

Ekim Geçidi 14 İzmir Sergisi Organizatörü Ressam Fahri Sever yaptığı anlamlı ve kısa konuşmada sanatçılara teşekkür ederek “Buyurun Cumhuriyet Yürüyüşüne devam edelim” dedi.

İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve İzmir Fatih Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata da ‘Necdet Doğanata Sanat Galerisi’nde bu kadar değerli bir sergiyi görmekten memnun olduğunu dile getirerek: “Biz yarım asrı dolduran eğitim kurumları grubuyuz. Proje ve Bilimsel Olimpiyat başarılarının dışında çok sanatçı da yetiştirdik 50 yılda. Tiyatroda, resimde müzikte çok değerli sanatçılarımız var. İnşallah bu Ekim Geçidi gençlerin içine daha çok sanat aşkını ekmek için vesile olur diye ümit ediyorum. Sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

1983 yılında başlayan ve artık gelenekleşen sergilerin 14.süne ev sahipliği yapan İzmir Üniversitesi Profesyonel ve Amatör sanatçıları bir araya getirdi. İzmir Üniversitesi Necdet Doğanata Sanat Galerisi’nde profesyonel ve amatör sanatçıların aynı anda eserleriyle yer aldığı sergide Türkiye’nin sanat alanında ünlü isimlerinin eserleri de yer alıyor.

İzmir sorumluluğunu Ressam Fahri Sever’in yaptığı sergi, İzmir Güzelyalı’daki İzmir Fatih Koleji Kampüsü içinde yer alan İzmir Üniversitesi Necdet Doğanata Sanat Galerisi’nde 24 Aralık 2015 tarihine kadar açık kalacak. Sergide 130 sanatçının eserleri sergileniyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gen testiyle kalıcı zayıflama mümkün
Sonraki Haber Büyükoral'dan futbolculara destek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?