ANA SAYFA > EKONOMİ > EGOD Başkanı İduğ: ''Otomobil almanın tam zamanı''

EGOD Başkanı İduğ: ''Otomobil almanın tam zamanı''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
EGOD Başkanı İduğ: ''Otomobil almanın tam zamanı''

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, yılın son çeyreğiyle birlikte daralmaya doğru giden otomotiv sektöründeki firmaların yıl sonu hedeflerinin tutturulması için uyguladığı fiyat indirimleri ve kampanyalarını doğru bulduklarını söyledi.

EGOD Yönetim Kurulu Kasım ayı toplantısı Bayraklı’daki Emirgan Sütiş’te gerçekleştirildi. Mustafa İduğ başkanlığında bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri otomotiv piyasasındaki gelişmeleri değerlendirdi.

“Yaz aylarındaki öngörümüz gerçekleşti”

Yaz aylarında yaptıkları piyasa değerlendirmelerinde sıfır otomotiv piyasasının yaşanan siyasi gelişmelerden ötürü dar boğaza girmemesi için sabit kur uygulamasının ve yılsonuna doğru yapılacak fiyat indirimlerinin firmalar açısından doğru bir hamle olacağını açıkladıklarını hatırlatan EGOD Başkanı Mustafa İduğ, nitekim gelinen süreç itibariyle firmalar tarafından tüketiciye yansıtılan kampanya rakamlarına bakıldığında indirimlerin ve kur sabitlemelerinin uygulandığının görüldüğünü söyledi.

 

Kasım ayında cazip kampanyalar

Kasım ayı itibariyle sıfır otomobil almanın tam zamanı olduğunu belirten İduğ, otomobil ve hafif ticari araç pazarının Ekim ayındaki yüzde 3,5'luk küçülme nedeniyle yılsonu hedeflerini tutturmaya çalışan firmaların rekabetini arttırdığını belirterek “8 bin lirayı bulan fiyat indirimleri, vadeleri 3 yıla kadar uzayan sıfır faizli krediler ve taksitlerin 2016'ya ertelendiği fırsatlar öne çıktı. Kampanyalara bakıldığında 8 bin liraya varan takas indirimi, 7 bin liraya varan indirim, 3 bin 500 liraya varan nakit alım indirimi, 3 yıla varan sıfır faiz, şimdi al Şubat 2016'da öde, taksitlere Haziran 2016'da başla, 4 yıla uzayan vade, sabit kur ve yüzde 3 peşin alım indirimi gibi çok çeşitli fırsatlar sunuluyor” dedi.

 

2015 kampanyaları 2016’yı taşıyabilir

Otomotiv piyasasındaki 2016 yılı öngörülerini de açıklayan İduğ, 1 Kasım genel seçimlerinde oluşan tek partili tablonun piyasalarda olumlu hava estirmesi için tek başına yeterli olmadığını söyledi. Sanayi ve ticaretin gelişimini etkileyen birçok etkenin olduğunu vurgulayan İduğ, “Burada önemli olan yurtiçi ve yurtdışı dinamiklerin birbiriyle koordineli bir mekanizma oluşturması. Firmaların 2015’te başlattığı kampanyaların etkisiyle otomobil satışlarında 2016’nın ilk çeyreği ile yarısında yükseliş bekliyoruz. Makul fiyat ve kur politikasıyla 2015’te yaşanan aksaklıkların oluşmayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber BASİFED Fransa'daki saldırıyı kınadı
Sonraki Haber Karşıyaka Asrın Grup'ta antrenör Sezal ve yabancılar gönderildi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?