ANA SAYFA > EKONOMİ > EGİKAD’tan asgari ücret uyarısı

EGİKAD’tan asgari ücret uyarısı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
EGİKAD’tan asgari ücret uyarısı

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, siyasi partilerin en dikkat çekici seçim vaadi olan asgari ücretin yükseltilmesiyle birlikte ülkedeki işsizlik rakamlarının artmasına ve var olan istihdamın azalmasına neden olabileceği uyarısında bulundu.

EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, asgari ücretin 1300 lira olarak belirlenmesi için ekonomik olarak tüm koşulların olgunlaşması gerektiğini söyledi.

"Geri dönüşü olmayan sonuçlar olabilir"

Hem devlet hem de işveren tarafından yapılacak yeni düzenlemelerin uygulanmasıyla birlikte ancak asgari ücretin telaffuz edilen rakamlara çıkarılabileceğini belirten Elmasoğlu, “Bu konuda pek çok görüş ortaya atılıyor. Asgari ücret konusunda düşünmeden atılacak bir adım pek çok dengeleri alt üst edebilir. Vaat edilen ücret artışının salt işverene yüklenmesi iş piyasasını geri dönüşü olmayan bir yola sokar. Mevcut istihdamda işten çıkarmalara yada yeni personel alımlarında bir yavaşlamaya yol açabilir. Asgari ücretin artışıyla birlikte yükselecek olan prim yükünü sadece işveren karşılamamalı. Özellikle KOBİ ölçeğindeki işverenler ekonomik olarak olumsuz etkilenecek. Bilindiği gibi sigorta primleri ile özlük hakları sanayicinin en büyük gider kalemi. Devlet de bu yükün bir kısmını karşılamalı. Bu nedenle hükümetimiz bu konuda her iki kesimi de mağdur etmeyecek bir düzenleme getirmeli” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gora'yı deviren Kaf Kaf kendine geldi...
Sonraki Haber Balbay: Kılıçdaroğlu'na vefa borcum var

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?