ANA SAYFA > GÜNDEM > Balbay: Kılıçdaroğlu'na vefa borcum var

Balbay: Kılıçdaroğlu'na vefa borcum var

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Balbay: Kılıçdaroğlu'na vefa borcum var

CHP Genel Başkan adaylığına varım diyen İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay CNN Türk’te Şirin Payzın’ın hazırlayıp sunduğu “Ne Oluyor” programında, “Partimin iktidarı için tüm sorumlulukları almaya hazırım, ekibimiz var, heyecanım var” dedi.

Adaylık süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Mustafa Balbay, geleceğe yönelik planlarıyla da ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu'na vefasızlık ettiği eleştirilerine açıklık getiren Balbay, "Silivri sürecini tam olarak bilmeyenler bizim vefa borcumuzun kimlere olduğunu tam olarak kestiremeyebilirler. Bizim için Silivri önlerine gelip gaz yiyen, bizi hiç yalnız bırakmayan milyonlarca yurtsevere, benim siyaset sahnesinde de mücadele etmemi sağlayan CHP’nin tüzel kişiliğinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na vefa borcum var. Ben bu borcu gelinen noktada ancak partimi iktidara taşıyınca ödeyebilirim. Bu elbette bir kişinin çabasıyla değil, tüm örgütümüzün başarıya inanması ve çalışmasıyla olacak. Bu yolda elimi, bedenimi taşın altına koymaya hazırım" dedi.

Yüzde 25 barajını kırmaları gerektiğinin altını çizen Balbay, "Son 20 ayda yapılan 4 seçimde hep aynı sonuç çıktı. Bilimsel anlatımda denir ki; hep aynı şeyleri yaparak farklı bir sonuç elde edemezsiniz. Eğer aynı şekilde 2019 seçimlerine gidersek farklı bir sonuç beklenebilir mi? Mücadele arkadaşlarıma bunu soruyorum. Beklenmez diyorlarsa o zaman benim önerim var. Diyorum ki; yeni bir yön, yeni bir yöntem, yeni bir yönetim oluşturmamız gerekli. Bunun için her şeyimizi gözden geçirmeliyiz. Kurultayımızı 4 gün, belki daha uzun süre yapıp, hedeflerimizde samimi olduğumuzu topluma anlatmalıyız. Bunu yaşama geçirdiğimizde yüzde 25 barajını kırabiliriz" ifadelerini kullandı.

"Tüm delegelere güveniyorum"

Olağanüstü kurultay çalışmalarını da değerlendiren Balbay, "Art arda gelen seçimlerle birlikte partimizin olağan kongresi 2016 yılına sarktı. İdeal olan çok uzamamasıydı. Ancak olağan kongre süreci başladığına göre bunu sağlıklı şekilde sürdürmek gerekiyor. Bazı arkadaşlarımızın olağanüstü kongre talebi kendi tercihleridir. Ben, kırıp dökmeden, işin doğasını zorlamadan, siyasi rakiplerimize malzeme vermeden 2019’daki 3 seçimi de kazanmak, çalışmaya şimdiden başlamak üzere güzel bir kurultay yapalım diyorum. Eğer olağanüstü kurultay için gerekli imza toplanırsa elbette hukuk ne diyorsa o olur. Benim eski yeni tüm delegelere saygım ve güvenim tamdır" sözleriyle kendi isteğinin olağan kurultay yapılması olduğunu belirtti.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber EGİKAD’tan asgari ücret uyarısı
Sonraki Haber Nefes aldıran galibiyet

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?