ANA SAYFA > MEDYA > EGİAD’ın @cityofizmir projesi 3 günde 12 bin takipçiye ulaştı

EGİAD’ın @cityofizmir projesi 3 günde 12 bin takipçiye ulaştı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
EGİAD’ın @cityofizmir projesi 3 günde 12 bin takipçiye ulaştı

EGİAD himayesinde ve ev sahipliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği, İzmir Ticaret Borsası’nın desteği; Pegasus Hava Yolları, İzmir Swissotel, Renaissance Otel İzmir, Karaca Otel ve Asyakıt’ın sponsorluğu ile gerçekleştirilen @cityofizmir projesi kapsamında İnstagram Fenomenleri’nin ilk grubu İzmir’e geldi.

Tıpkı yurt dışındaki örnekleri Londra, Newyork, Hong Kong  gibi bir yeni nesil Sosyal Medya Projesi, hesap açıldığı geceden itibaren 3 gün içinde 12 bin takipçiye ulaştı. Türkçe ve İngilizce yayın yapılan hesapta, İzmir’in tanıtımında zirve yapılması beklenmekte. Proje kapsamında Nisan ayında İzmir'e gelen Ulusal ve Uluslararası fenomenlerin, köşe yazarlarının, sanatçıların, editörlerin, seyahat yazarlarının yardımı ile @cityofizmir hesabının ilk 3 ayda 50 bin'e ulaşması hedeflenirken, Ekim ayında Dünyanın çeşitli noktalarından gelecek olan ve takipçi sayıları 500 bin ila 1 milyon arasında değişen Uluslararası Instagram fenomenlerinin de yardımı ile bu sayı 1 yılda 100 bine ulaşacak gibi görünmekte. Hesap aynı zamanda İzmir'e münferit olarak gelen turistler için de bir Dijital Guide niteliği de taşımakta.

Nisan ayında Türkiye’den, Eylül ve Ekim ayında tüm Dünya’dan fenomenlerin, yazarların ve Blogger’ların gerçekleştireceği ziyaretlerin ilk adım programı da başladı. Kentin çeşitli noktalarını gezerek fotoğraflayan ve paylaşımda bulunan fenomenlerden ilk 8’i kente adım attı. İzmir'in yeni konsept restaurantları arasında gösterilen, Kordon'un en keyifli noktasında yer alan V Lounge’de bir kokteylde basın ile biraraya gelecek olan ekip ilk izlenimlerini aktaracak.

Şehrimizi Nisan ayı boyunca ziyaret edecek olan fenomenler, hem kendi hesapları üzerinden, hem de İzmir’in yeni resmi İnstagram hesabı @cityofizmir üzerinden yapılacak paylaşımlar ve özgün içerikler ile İzmir’in özellikle bahar aylarında, ¨mutlaka atlanıp gidilmesi gereken¨ bir keyif destinasyonu olduğuna vurgu yapacaklar.

Tarih Turu kapsamında, Kadifekale, Agora, Basmane, Kemeraltı, Genel Tur kapsamında            Saat Kulesi, Konak Pier, Varyant, İnciraltı Kent Ormanı,  Pasaport, Asansör, Doğal Tur kapsamında Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Kuş Cenneti / Tuzla, Foça,     Bergama, Çevre Turu kapsamında Swissotel Büyük Efes Sanat Art Tour, Folkart binasından körfez ve liman çekimi, Metropolis Antik Kenti, Lucien Arkas Bağları, Bornova - Homeros Vadisi, Tarihi Havagazı Fabrikası, Gündoğdu Meydanı, Seferihisar ve Urla rotası ise İzmir’in her anını, baharın en güzel ayında fotoğraflayacak olan ekipler; 100 bin ile 1 milyon arasında takipçiye sahip olan kendi hesapları üzerinden @cityofizmir hesabını işaretleyerek paylaşımda bulunmakta.

İzmir Tanıtımı İçin Gelen İlk Grup Fenomenler

@cıvılkıng (Mehmet Kıralı) - fotoğrafçı - Takipçi Sayısı 1 . 1 milyon

@audıosoup Çiler Geçici (Müzik Direktörü &Fotoğrafçı)  - Takipçi Sayısı 700 bin

 @mminetugay Mine Tugay (Oyuncu - Celebrity) – Takipçi Sayısı 371 bin

 @kıwıboy Alpay İzer –(Fotoğrafçı)  - Takipçi Sayısı 412 bin

 @muratguloglu Murat Güloğlu (Fox Tv Sunucusu/ Celebrity) - Takipçi Sayısı 100 bin

 @ozlemavcıoglu Özlem Avcıoğlu (Seyahat Yazarı ve Danışmanı ) - Takipçi Sayısı 160 bin

@emrkrm Uğur Soyata (Fotoğrafçı)  - Takipçi Sayısı 340 bin

@ebruerke  Ebru Erke (Food and Travel Dergisi Genel Yayın Yönetmeni)

INSTAGRAM’IN ÖNLENEMEZ YÜKSELİŞİ NASIL BAŞLADI?

Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alınmadan önce toplam kullanıcı 27 milyon rakamındaydı. Bu gün tüm dünyada ortalama 370 yeni kişi instagram hesabı açıyor. İnstagram’ın aylık aktif kullanıcı sayısı 90 milyon’a ulaşmış durumda.  Bu sayı özellikle hafta sonları, günde 40 milyon fotoğraf paylaşımına yol açıyor. Türkiye’nin toplam nüfusu 80 milyon 694 bin 485. Nüfusun % 72’sini şehirde, %28’i de kırsal bölgede yaşıyor. 36 milyona yakını internet kullanıcısı, 32 milyon Facebook kullanıcımız var. Buna parallel olarak seyahat eden, merak eden, seyahate ve yemek kültürüne para harcayan, sosyalleşen yaklaşık 6 milyon kişinin instagram hesabı var. Bu nedenle marka ya da marka olma yolundaki şehir ve o şehre ait fotoğraflar İnstagram’ın en çok ilgi gören paylaşımları arasında yer alıyor. Çok iyi çekilmiş ve özgün içeriklerle hazırlanmış Şehir fotoğrafları ve paylaşımları, tüm takipçilerde bir hafta sonu da olsa o şehre gitme arzusu yaratıyor.

ŞİMDİ MARKA OLMUŞ DÜNYA ŞEHİRLERİ GİBİ İZMİR DE, YENİ NESİL PAZARLAMANIN PLATFORMU İNSTAGRAM’DA!

Dünyadaki örnekleri City of New York, City of Sidney, City of London hesapları örnek alınarak geliştirilen @CityOfİzmir projesi, aynı zamanda TC Kültür Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen @TurkeyHome projesinden de izler taşımakta.  İzmir’in; tüm Dünyada 90 milyon, Türkiye’de 7 milyon kişinin düzenli olarak girerek günde yaklaşık 40 milyon fotoğraf paylaştığı İNSTAGRAM üzerinden fenomenler ve bloggerlar aracılığıyla tanıtımı yapılmış olacak. Fenomenler ve bloggerların yaptıkları her hareket, gittikleri her şehir, takip ettikleri her kent sosyal medyada favori ve marka haline gelirken, İzmir için de gerçekleşecek paylaşımlarıyla kentin tanıtımı ve ziyareti özendirilecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sokak kütüphaneleri okurlarını bekliyor
Sonraki Haber Parkinsonun ilacı düzenli egzersiz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?