ANA SAYFA > EĞİTİM > Ege Üniversitesi'nde Rektörlük devir teslimi töreni gerçekleştirildi

Ege Üniversitesi'nde Rektörlük devir teslimi töreni gerçekleştirildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ege Üniversitesi'nde Rektörlük devir teslimi töreni gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ege Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, görevi Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’dan devraldı.

Üniversitede ve YÖK’de yapılan seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı tarafından Ege Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun  Ege Üniversitesi Eski Senato Salonu’nda rektörlük görevini 12. Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’dan devir aldı. Devir teslim töreni; senato üyeleri, öğretim elemanları ve bir çok personelin katılımıyla gerçekleşti.

Prof. Dr.Candeğer Yılmaz, “Ege Üniversitesi’nin devir teslim seremonisi resmi olarak senatoda rektörün rektöre  aktarımı biçimde gerçekleşiyor. Ege Üniversitesi  8 yıl sonra bir devir teslim törenine daha şahitlik ediyor. Ben Ege Üniversitesi’nin 12’nci rektörü ve ilk kadın rektörüyüm. Onurla şerefle, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti’nin ve demokrasinin Ege Üniversitesi’nin oluşturduğu gelenekleri ile birlikte 8 yıl geçirdik. Her başlangıcın da  bir sonu vardır. Bu bir süreç ve bir bayrak yarışı. Ben bayrak yarışını öğrencim, asistanım, meslektaşım olan genç bir arkadaşıma devir ediyorum” dedi.

REKTÖR PROF. DR. HOŞÇOŞKUN’DAN ANLAMLI MESAJ

Ege Üniversitesi’nin 13. Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşçoşkun  “15 Temmuz şehitlerine ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza ve gazilerimize acil şifalar diler, yakınlarını kaybedenlere sabırlar diliyorum. Memleketimize bu acıyı yaşatanları lanetliyorum.  Bu süreçte ben sorumluluğu olan bir vatandaş olarak meydanlardaydım. Tekrar dua ediyorum. Allah bize bir daha o günleri yaşatmasın” dedi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hoşçoşkun, “Cumhurbaşkanımıza, Meclis Başkanımıza ve Başbakanımıza beni bu göreve layık gördükleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşçoşkun,  eski rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’a  görevindeki başarılardan dolayı plaket ve çiçek takdim etti. Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise beyaz güller vererek yeni beyaz bir sayfaya güzel şeyler kaydolması ve Ege Üniversitesi’ne ve bölgeye güzel şeyler getirmesini dileyerek rektörlük cübbesini Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşçoşkun’a giydirdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ormancılar turistleri yangınlara karşı uyardı
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka transfer harekatını yabancı uzunla bitirecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?