ANA SAYFA > EĞİTİM > Ege Üniversitesi, TÜBİTAK projelerinde zirvede

Ege Üniversitesi, TÜBİTAK projelerinde zirvede

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ege Üniversitesi, TÜBİTAK projelerinde zirvede

TÜBİTAK Üniversitelerin Araştırma ve Geliştirme Potansiyelinin Arttırılmasına Yönelik Destek Programı (ARDEB) 2014 proje başvuru durumu istatistikleri açıklandı. Ege Üniversitesi önerilen proje sayısında TÜBİTAK ARDEB’e başvuran üniversiteler arasında 374 proje ile 1. sırada yer aldı.

Desteklenen proje sayısında ise 89 projeyle 2. sırada yer alan  Ege Üniversitesi bu projelerin hayata geçmesinde 14. 179.351 TL’lik bütçe kullanımıyla da ARDEB’te en yüksek bütçe kullanan üniversiteler sıralamasında 3. sırada yer aldı.

Türkiye genelindeki bu başarısını İzmir özelinde de gösteren Ege Üniversitesi İzmir ve bölgenin en büyük üniversitesi olduğunu bir kez daha gösterdi. TÜBİTAK ARDEB’te İzmir üniversitelerinin önerdiği  projelerin yaklaşık yarısını ( yüzde 46 )Ege Üniversiteli akademisyenler göndeririken, bu durum desteklenen proje sayısı ile bütçe kullanımına da yansıdı.   Ege Üniversitesi İzmir üniversitelerinin desteklenen projelerinin yüzde 43’ünü ( 89 proje) toplam proje bütçelerinin ise  yüzde 37’sini (14. 179.351 TL ) kullanarak önemli bir başarıya imza attı.

Araştırma Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen "1000 - Üniversitelerin Araştırma ve Geliştirme Potansiyelinin Arttırılmasına Yönelik Destek Programı "nın amacı ise  üniversitelerin Ar-Ge potansiyellerinin artırılmasına yönelik belirlenecek çağrı başlıkları kapsamındaki projelerin desteklenmesi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'daki öğretmen hakkında ingilizce şarkıya cinsellik soruşturması
Sonraki Haber Ali Engin: İlk oyum Genel Başkanıma

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?