ANA SAYFA > EĞİTİM > Ege Üniversitesi 60. yılını kutluyor

Ege Üniversitesi 60. yılını kutluyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ege Üniversitesi 60. yılını kutluyor

Ege Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik açılışı Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Açılışa İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, Hava Eğitim Komutanı Tümgeneral Ahmet Cural,  Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlyas Doğan, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füsün, Yaşar  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dinçer,  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, senato üyeleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Ege Üniversitesi tanıtım filmiyle başlayan programda  konuşan Rektör Prof. Dr. Yılmaz, “Dünyadaki üniversitelerle kıyaslandığında 60 yıllık geçmiş belki kısa bir tarih olarak görülebilir”  diyerek ülkenin yükseköğretim tarihi ve bu süre içerisinde geçirdiği önemli sosyal, siyasal ve ekonomik dönüşümler dikkate alındığında, Ege Üniversitesi’nin köklü ve gelenekleri oluşmuş bir kurum olduğunu vurguladı.

Bu yılın, Ege Üniversitesi için geçen yıla göre daha başarılı ve verimli bir yıl olmasını  temenni eden  Prof. Dr. Yılmaz, “Ülkemiz ve dünya için barış ve huzur dolu  günler getirmesini temenni ediyorum” dedi. Ege Üniversitesi’nin bölgenin ve ülkenin önde gelen araştırma kurumlarından biri olduğuna dikkatleri çeken Prof. Dr. Yılmaz, “Ege Üniversitesi ülkemizin yaşlanmayan fakat yaş alarak gelişen en eski ve köklü araştırma – eğitim kurumlarından birisidir. Türkiye yüksek öğretim tarihinin 4. sırada kurulan üniversitesidir. Birun-ı Adab diye anılan, 1890 yılında Türkiye’de ilk kez futbol maçının, 1895 yılında yine Türkiye'de ilk atletizim yarışmalarının yapıldığı Bornova’da 20 mayıs 1955’te resmen kurulmuştur” diye konuştu.

Prof. Dr. Yılmaz , “Üniversiteler olarak açıkça ihtiyacımız olan şey, hızlandırılmış bir vatandaş bilimi dersidir. Bilimi uygulanabilir düzeye çekip, bilginin vatandaşlar tarafından anlaşılmasını, kullanılmasını ve hakkında hüküm verilmesini gerçekleştirilmeliyiz. Bilimsel değerlendirmelere göre, insanlık tarihinde hiçbir dönemde ulusların refahı ve iyiliği yükseköğretim kurumlarının ve sistemlerinin kalitesine ve işleyişine bugünkü kadar bağlı olmamıştır” dedi.

TÜRKİYE’DE İKİNCİ

Ege Üniversitesi’nin stratejik planlama ve uygulamalarda , eğitim öğretim ve araştırmalarla  toplumsal sorumlulukların planlanmasında uygulanmasında hemen her başlıkta çok iyi değerlendirdiğini belirten Prof. Dr. Yılmaz, “Ege Üniversitesi'nin hedefi araştırma evrenindeki güçlü yönleri ile bilimi ve topluma gerekli ve sürdürebilir katkı sağlayabilmek olmuştur. Bu doğrultuda 2014-2015 URAP sıralamasında dünyadaki en iyi 500 üniversite arasına 487. sıradan giderek Türkiye’de ikinci olmuştur” diye konuştu.
     

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dev derbide kuş uçmayacak...
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka Rusya'da galibiyet arıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?