ANA SAYFA > EĞİTİM > Ege Üniversitesi 593.sırada

Ege Üniversitesi 593.sırada

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ege Üniversitesi 593.sırada

ABD merkezli bilgi ve haber yayıncısı US. News, ‘Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralaması 2017 ’yi açıkladı. 65 ülkeden 1000 yükseköğretim kurumunun değerlendirildiği listede Türkiye’den 20 üniversite yer aldı. Listede Ege Üniversitesi 593’ncü sırada yer aldı. Boğaziçi Üniversitesi 166’ncı Türk üniversiteleri arasında ilk sırayı elde etti. Dünyanın en iyisi ise Harvard Üniversitesi oldu.

U.S News, yurtdışında eğitim almak isteyen öğrenciler için en iyi uluslararası üniversiteler listesinin 2017 versiyonunu yayınladı. Liste yurtdışında üniversite okumak, kariyer hedeflerini yurtdışında gerçekleştirmek isteyen öğrenciler için önem arz ediyor. Üniversite eğitimini yurtdışında alan öğrenciler hem yeni diller ve kültürler öğreniyor, hem de iş bulma şansını artırıyor.

35 OECD üyesi ülkede yapılan araştırmaya göre, lisans öğrencilerinin yüzde 5'i, yüksek lisans öğrencilerinin yüzde 12'si, doktora öğrencilerinin ise yüzde 27'si uluslararası öğrencilerden oluşuyor.

US. News, yükseköğretim kurumlarını, global-bölgesel araştırmalarda saygınlık, yayın, kitap, konferans sayıları, yayınlara yapılan atıflar, uluslararası işbirliği gibi 12 kritere göre sıralıyor. 2017 sıralamasında 65 ülkeden 1000 yükseköğretim kurumu yer aldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yoğun enerji sahibi olmak isteyenlere protein önerileri
Sonraki Haber Vali Ayyıldız: Her türlü önlemi aldık

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?