ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Efes Odeon'da Chopin gecesi

Efes Odeon'da Chopin gecesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Efes Odeon'da Chopin gecesi

Polonyalı efsane piyanist Janusz Olejniczak, dün akşam Efes Odeon’da unutulmaz bir resital verdi.

29. Uluslararası İzmir Festivali’ne, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Adam Mickiewicz Enstitüsü'ne bağlı dijital bir platform olan Culture. pl ve Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile katılan Olejniczak, bir buçuk saat süren resitalinde Chopin’den unutulmaz bir seçki ile Debussy’nin, bir piyanistin tüm teknik ve estetik yeteneklerini sergilemesini sağlayan eserlerini seslendirdi.

Roman Polonski’nin unutulmaz “Piyanist” filminde piyanoyu çalan Olejniczak konserine söz konusu filmin başında da çaldığı Chopin’in Do minör Noktürn’ü ile başladı. Ardından iki vals, sol minör Balat, dört mazurka ve Si bemol minör schertzo’yu peş peşe seslendirdi. Sanatçı resitalini Debussy’nin 2 numaralı kitabından üç prelüt ve bestecinin L’isle joyeusle adlı eseri ile tamamladı. Odeon’u dolduran dinleyicilerinin ayakta alkışladığı Piyanist, bir Astor Piazzola tangosu ve hemen ardından Chopin’in Opus 53 Polonez’i ile teşekkür etti.

29. Uluslararası İzmir Festivali 18 Haziran 2015 Perşembe akşamı Org sanatçısı Cameron Carpenter’in konseriyle devam edecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da ağaç budayan belediye işçisi hayatını kaybetti
Sonraki Haber Karşıyaka'da Dumlupınar imzayı attı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?