ANA SAYFA > EKONOMİ > EBSO’dan üyelerine 40 milyon liralık nefes kredisi

EBSO’dan üyelerine 40 milyon liralık nefes kredisi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
EBSO’dan üyelerine 40 milyon liralık nefes kredisi

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, sanayicilere kredi müjdesi verdi.

Yorgancılar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Nefes Kredisi Projesi’ne EBSO’nun 4 milyon TL ile katıldığını belirterek, üyelerinin, proje kapsamında işbirliği yapılan bankalardan yatırılan miktarın 10 katına kadar kredi kullanabileceğini söyledi.  Yorgancılar, "Sanayicilerimiz 150 bin lira üst limitli krediyi yüzde 15-18 yerine yüzde 9.90 faizle kullanabilecek. Umarım bu proje KOBİ’lerimize bir nefes aldırır” dedi.

Olağanüstü olayların yaşandığı 2016’nın son günlerinde ekonomide yaşanan durgunluğun sanayi ve ticaret camiasını derinden etkilediğini kaydeden EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, çeklerin ödenememesi, işsizliğin artması, sanayi üretim endeksinin önceki yılların altında kalması gibi bir çok önemli faktörün iş dünyasını zorladığını belirtti.  Bu şartlarda sürdürülebilir büyümenin üretimin ve doğrudan yatırımların önünün daima açık olmasıyla mümkün olduğuna dikkat çeken Yorgancılar, “Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler ne yazık ki belirsizliği arttırırken, ürettiğini satamama riski de biz üreticilerin risklerini katladı.    Bu açıdan üreticinin, yatırımcının finans kanallarına ulaşmasını kolaylaştırmak, yüksek kredi faiz oranlarının tolere edilebilir seviyelere çekilmesi, ihracat imkanını artıracak gelişmeleri sağlamak dünden çok daha elzem bir hale geldi.  TOBB da  bu farkındalıkla, ekonomimizin belkemiği KOBİ’lerimize bir nebze olsun nefes aldırabilmek için katma değerli bir proje üretti ve Denizbank, Ziraat Bankası ve Kredi Garanti Fonu  işbirliğiyle “TOBB NEFES KREDİSİ” Projesi’ni, 02 Aralık 2016 tarihinde Sayın Başbakanımızın iştirakleriyle gerçekleştirilen Lansman Toplantısı’nda kamuoyu ile paylaştı. EBSO olarak biz de Nefes Kredisi Projesi’nde 4 milyon liralık bir fon ile yerimizi aldık. Biz sanayicilere düşen, umutsuzluğa kapılmadan üretmeye, istihdama, yatırıma ve ihracata devam etmek, ülke ekonomisini bugün içinde bulunduğu zor durumdan elbirliği ile çıkarmaktır. Bu konuda hemfikir olduğumuzu biliyorum.  Ümit ederim ki, adı üstünde bu proje, KOBİ'lerimize bir nefes aldırır " dedi.

Başkan Yorgancılar, ticari kredi kullanmak isteyen üyelerin halen yüzde 15 faiz oranı gibi bir yük ile karşı karşıya kaldıklarını ve  Nefes Kredisi’nde oluşturulan havuz sistemiyle sanayicinin  yüzde 9. 90’ dan kredi kullanabileceğini vurguladı.  Yorgancılar, 12 Aralık itibariyle kullanıma açılan kredi kampanyasında kredinin yüzde 85'inin Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından karşılandığı ve bankaların riskinin sadece yüzde 15 olduğunu ifade etti.

Nefes Kredisi başvuru koşulları

Üyelerimiz ilk etapta Odamızdan faaliyet belgesi alacaklar

Azami kredi limiti 150.000.-TL

Kredi, 12 ay üzerinden vadelendirilecek ve aylık eşit taksitli olacak şekilde kullandırılacak

Vadelerin uzatılması veya kısaltılması mümkün olmayacak

Kredi brüt faiz oranı aylık yüzde 0,825, yıllık yüzde 9.90

Anapara dönüşleri yeniden kredilendirilmeyecek, bir KOBİ yalnızca bir kez kredi kullanabilecek

Detay bilgi için Odamız üyelerimizin hizmetinde olacaktır.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İKÇÜ öğrencileri, çevik kuvvetin yanında...
Sonraki Haber Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü’nden CHP’ye ağır hakaret

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?