ANA SAYFA > GÜNDEM > DSP’liler Ecevit’i unutmadı

DSP’liler Ecevit’i unutmadı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
DSP’liler Ecevit’i unutmadı

Demokratik Sol Parti, merhum DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit’i anmak ve partinin kuruluşunun 30.yılını kutlamak amacıyla Çarşı Kültür Merkezi’nde bir etkinlik düzenledi.

Demokratik Sol Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe partinin genel başkanı Masum Türker, DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, DSP Karşıyaka İlçe Başkanı Aygül Karahan, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, daha sonra Ecevit’in hayatını anlatan bir  belgesel gösterildi. Gösterimin ardından söz alan DSP Karşıyaka İlçe Başkanı Karahan, “DSP’liyim demekten onur duyuyorum. Ecevit kitlelere ses verdi. Yol arkadaşı köylüler, işçiler, madencilerdi. Yeri hep halkın arasındaydı. Katılan herkese teşekkür ediyor, Bülent Ecevit’i saygı, sevgi ve şükranla anıyorum” dedi.

Karahan’ın ardından kürsüye çıkan DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe de Ecevit’in siyaset hayatındaki öneminden bahsederek, “Ecevit’in bize bıraktığı en büyük miras DSP’dir” ifadelerini kullandı.

Son olarak kürsüye gelen Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, “Hem Ecevit’i anmak, hem de onun izinde hayata bakışımızı tartışmak için bir aradayız. Türkiye’de bugün Ecevit’i konuşmak çok önemli çünkü dünya düşük yoğunlukta bir 3. Dünya Savaşı’na sürükleniyor ve bu savaşın merkezi bulunduğumuz coğrafya. Rahmetli Bülent Ecevit bize her şiirinde siyaset yapışıyla, hayata bakışıyla ilgili yol göstermiştir” dedi.

“Ecevit’i yeteri kadar anlatamadık”

Ecevit’in ölmeden bir yıl önce yaptığı bir konuşmasını anımsatan Türker, “Rahmetli Ecevit ölmeden tam bir yıl önce partimizin kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşmada Attila İlhan’ın ‘Ben sana mecburum’ şiirini DSP’ye uyarlamış, Türkiye DSP’ye mecbur demiştir. Ama bugün görüyoruz ki, buna kendimi de dahil ederek söylüyorum, onun vasiyetini yerine getirememişiz. Onu halka yeteri kadar anlatamamışız. Ecevit’i DSP’den ayrı anlatmak mümkün değildir. Ben Ecevit’le onun ‘Ortanın Solu’ kitabını okuyarak tanıştım. O günden sonra köşe yazılarını, şiirlerini, kitaplarını, mitinglerde ve meclislerde yaptığı konuşmalarını hep takip ettim” ifadelerini kullandı.

Demokratik Sol’un dinsizlikle bağdaştırılmak istendiğini söyleyen Türker, “Ecevit bana milletvekilliği teklif ettiğinde Ramazan ayıydı. Ofise gittiğimizde bana çay ikram etmek istedi, oruçlu olduğum için kabul etmedim. Oruçlu olduğumu anlayınca söylediklerini hiç unutmam. ‘İyi yapıyorsunuz. Ben yaşımdan dolayı tutamıyorum. Zamanında çok tuttum’ dedi. Ecevit, tüm dini vecibelerini yerine getirmesine rağmen dini siyasete alet etmeyen bir insandı” dedi.

Geçmişte Ecevit’i itibarsızlaştırmak için kendisine bir çok yakıştırma yapıldığını belirten Masum Türker, “O zamanın gazetecileri Ecevit’e ‘komünist değilim’ dedirtmeye çalıştılar. Rahmetli, solla olan bağlarını kopartmamak için asla bunu söylemedi. Onu Fetullah Gülen hakkında konuşturmaya, Fetullahçı diye damgalamaya çalıştılar. O bu tuzağa da düşmedi. Demokratik Sol üzerindeki bu itibarsızlaştırma operasyonu bugün de devam ediyor” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK'de başkanlık için Diniz'in adı geçiyor
Sonraki Haber İş dünyası ve üniversite mezunlar için işbirliği yapacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?