ANA SAYFA > GÜNDEM > Dr.Bice: Ahmet Yesevi İslam’ın bize ulaşmasında en önemli isimlerden biri

Dr.Bice: Ahmet Yesevi İslam’ın bize ulaşmasında en önemli isimlerden biri

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dr.Bice: Ahmet Yesevi İslam’ın bize ulaşmasında en önemli isimlerden biri

MHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı tarafından sürdürülen sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında Ahmet Yesevi’yi anlamak, yaşamı ve yaşam felsefesi konferansı düzenlendi.

MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz yaptığı açılış konuşmasında “İlçe başkanlığımızın sosyal ve kültürel alanlarda gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında bu günde, büyük Türk İslam tasavvufu Hoca Ahmet Yesevi’yi en iyi bilen Dr. Hayati Bice’ den dinleyeceğiz” dedi.

Ahmet Yesevi ile ilgili araştırmaları ile tanınan ve kitaplar yazan, Ülkücü Yazarlar Derneği Genel Başkanı Dr. Hayati Bice  “Bu sıcak yaz gününde Hoca Ahmet Yesevi’i tanımak, onu anlamak için salonu doldurduğunuz için teşekkür ederim diyerek konuşmasına başladı.

Ahmet Yesevi’nin “Kâfir bile olsa hiç kimsenin kalbini kırma; çünkü kalbi kırmak Allah’ı kırmaktır. Gönlü kırık zavallı bir garip birini görsen, yarasına merhem koy, yoldaşı ve yardımcısı ol.” Dediğini söyledi. “Önce insan, sonra Müslüman, sonra Türk olmalıyız...”  diye konuşmasını sürdüren Dr. Bice, Hoca Ahmet Yesevi hazretlerinin Türkler için, Türklerin dünyası için Türklerin manevi hayatında yeri ve önemine değindi. Dr. Bice, Hoca Ahmet Yesevi’nin 850 yıldır bütün dünyaca bilinen ve anılan bir Türk İslam tasavvufu olduğunu vurguladı.

Dr. Bice, Sovyetler ’den ayrıldıktan sonraki dönemde Türk Cumhuriyetlerinde Ahmet Yesevi ile ilgili kitapların çok basılması ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi. 50 milyonluk Türkmenistan’da 50 bin adet basıldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti. ”Divanı Hikmet, bugün nerdeyse bütün Türkistan’da hemen her evde Ahmet Yesevi’nin biliniyor.  İslam’ın bize ulaşmasındaki en önemli isimlerden birisi olarak Ahmet Yesevi’yi anlarsak, bugünün dünyasında Ahmet Yesevi’nin mesajını anlamamız daha kolaylaşır. Size ve bize daha fazla yol gösterecektir.”

Konferansın sonunda MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz tarafından Dr. Hayati Bice’ye bir plaket takdim edildi.

Karşıyaka Belediyesi Ziya Gökalp Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, İlçe yönetim kurulu üyeleri, MHP İl ve ilçe yöneticileri, Ülkü Ocakları yöneticileri, partililer ve çok sayıda davetli katıldı.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da akademisyenler eğitimcilerle buluştu
Sonraki Haber Arda engel tanımıyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?