ANA SAYFA > İZMİR > Doktorlar önlüklerini Down Sendromlu çocuklara bıraktılar

Doktorlar önlüklerini Down Sendromlu çocuklara bıraktılar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Doktorlar önlüklerini Down Sendromlu çocuklara bıraktılar

Şifa Üniversitesi Hastanesi, 23 Nisan dolayısıyla İzmir Down Sendromu Derneği üyelerini ağırladı. Doktor önlüklerini giyerek kliniklere dağılan down sendromlu çocuklar, bir günlüğüne de olsa bütün engelleri aşmanın mutluluğunu yaşadılar.

Şifa Üniversitesi Hastanesi, down sendromlu bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve bu konuda toplumsal duyarlılığı arttırmak amacıyla 23 Nisan’da kapılarını down sendromlu çocuklara açtı. Dernek yönetimi ve aileleriyle birlikte ağırlanan çocuklara önce konferans salonunda hastane hakkında kısa bir bilgilendirme yapıldı. Ardından down sendromlu çocuklara törenle beyaz doktor önlükleri giydirildi.

Beyaz önlüklerini giyip, stetoskoplarını takan çocukların her birine birer Şifa Üniversitesi öğrencisi asistan olarak eşlik etti.

HASTA MUAYENE ETTİLER

Asistanlarıyla birlikte kliniklere dağılan çocuklar, klinikteki doktorların gözetiminde sembolik olarak hasta muayene ettiler. Hayatlarında ilk kez böyle bir etkinliğe katılan çocukların mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Ancak onlar için hazırlanan sürprizler bununla da sınırlı değildi. Fuaye alanında da Şifa Üniversitesi Müzik topluluğu mini bir konser için onları bekliyordu. Konsere katılarak eğlenen ve şarkılara eşlik eden çocuklar, daha sonra öğle yemeklerini de yine doktor ve hemşirelerle birlikte yediler.

Hastane yöneticilerinin de eşlik ettiği program, konuk çocuklara hazırlanan hediyelerin takdim edilmesi ve hastane önünde toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Akpınar, makamını "Dünya Çocukları" ile paylaştı
Sonraki Haber Kitap üzerine...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?