ANA SAYFA > SAĞLIK > Doğum Yapmayan Kadınlar Dikkat!.. Risk altındasınız.

Doğum Yapmayan Kadınlar Dikkat!.. Risk altındasınız.

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Doğum Yapmayan Kadınlar Dikkat!.. Risk altındasınız.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Murat Gök, kadınlarda en çok görülen dördüncü kanser türü olan rahim kanserinin erken teşhis edilmesiyle olumlu sonuçlar alınabileceğini açıklayarak, “Menopozal dönemde görülen en ufak bir kanamada dahi hemen doktora başvurmak erken teşhis için önemlidir” dedi.

Op. Dr. Murat Gök, rahim kanserinin erken teşhis edilebilme olasılığının yüksek olduğunun ve bunun için menopoz döneminde olan kadınların herhangi bir kanama yaşadıklarında hemen doktora başvurması gerektiğinin altını çizdi. Rahim kanserinin en çok 50-60 yaş aralığında görüldüğünü söyleyen Gök, “Rahim kanseri en fazla 50-60 yaş bandında ortaya çıkar ve kadınlarda en fazla görülen kanserlerin dördüncü sırasında yer alır” dedi.

Hiç doğum yapmamış ve hiç emzirmemiş olan kadınların bu hastalığa yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu söyleyen Dr. Gök, “Hiç doğum yapmamış ve emzirmemiş olanlar, geç menopoza girenler, diyabeti olanlar, hipertansiyonu olanlar, obezite hastası olanlar daha fazla risk altındadır. Ayrıca yıllık rutin simear testi yaptırmak da erken teşhis için büyük önem taşıyor. Menopozal dönemde en ufak bir kanama dahi görüldüğünde mutlaka doktora başvurulmalıdır. Çünkü böylelikle erken teşhis edilebilir ve yüz güldürücü sonuçlar alınabilir” diye konuştu.

Her kanaması olan hastada rahim kanseri çıkacak diye bir kural olmadığını söyleyen Dr. Gök, “Tarafımıza kanama şikâyetiyle başvuran tüm hastaların bu hastalığa yakalanmış olacağı ile ilgili kesin bir kaide yok. Bu şikâyetle gelen kadınların yalnızca yüzde 10’una rahim kanseri teşhisi koyuluyor” dedi.

Op. Dr. Murat Gök, tanının birinci evrede ya da birinci evrenin başlarında koyulduysa cerrahi tedavinin yeterli olacağını söyleyerek, “Rahim kanserine yönelik cerrahi operasyon oldukça radikal ve geniş bir alanda yapılıyor. Lenf kanalları ve bağırsakları örten yağ tabakası, yumurtalık ve yumurtalık tüpleri çıkartılıyor. Bu hastalıkta erken teşhis edilebilme imkânı yüksek ve operasyon sonrasında yüz güldürücü sonuçlar almak mümkün” diye konuştu.

Rahim kanserinin daha ileri aşamalarındaysa farklı tedaviler de uygulandığını açıklayan Dr. Murat Gök, “Kanser, birinci evreden daha ileri bir seviyedeyse ek olarak radyoterapi verilmesi gerekebilir. Çok ileri evrelerde ise kemoterapi ve hormonal tedaviler öneriliyor. Hastaların önemli bir kısmının erken evre olduğunu düşünürsek sadece cerrahi tedavi veya buna eklenecek ışın tedavisinin yeterli gelebileceğini de unutmamak lazım” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka, Işıkkent karşısında
Sonraki Haber Bostanlıspor ''Spor Akademileri'' faaliyete geçiyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?