ANA SAYFA > GÜNDEM > Doğu Perinçek'ten Kılıçdaroğlu'na sert sözler

Doğu Perinçek'ten Kılıçdaroğlu'na sert sözler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Doğu Perinçek'ten Kılıçdaroğlu'na sert sözler

İşçi Partisi genel başkanı Doğu Perinçek, partisinin İzmir yöneticileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, ABD ve PKK'nın Kobani'de (Ayn el Arap) yenildiğini, ABD'nin Suriye'nin bölünmesi ve Büyük Ortadoğu Projesi'ni (BOP) hayata geçirme planlarının bozguna uğradığını belirterek, bu durumun Türkiye'nin birliği yönündeki gelişmenin önünü açtığını söyledi.

Perinçek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği bir gazetede yayınlanan 'PKK'nın Suriye'deki kolu YPG terör örgütü değildir. Vatanını korumak için savaşıyorlar. ABD daha fazla silah yardımı yapmalı' şeklindeki sözlerinin çok tehlikeli olduğunu belirterek sert bir dille eleştirdi.

Perinçek, Kılıçdaroğlu'nun terör örgütünü desteklediğini ifade ederek şunları söyledi: "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'PKK'nın Suriye'deki kolu YPG için terör örgütü değildir. Bunlar vatanını korumak için savaşıyor, ABD silah yardımı yapmalı' diyor. Yani Kılıçdaroğlu, ABD'nin piyonları vardır, PKK-PYD gibi, bunlar BOP'un enstrümanlarıdır, Öcalan da 'ben enstrümanım' diye açıklıyordu. Şimdi Kılıçdaroğlu da bu enstrümanların yanında fotoğraf veriyor. Cumhuriyeti kuran Atatürk'ün partisi için hepimizi kaygılandıran, çok endişe verici bir durum bu. CHP'nin PKK yanında olması, silahlanmasını bile savunması milletimiz tarafından değerlendirilecektir. Vatanı için savaşıyor diyor. Hangi vatan? Kürdistan mı? YPG'yi desteklemek demek PKK'yı desteklemek, Suriye'nin bölünmesini istemek demektir. Bu son derece tehlikeli bir durum."

PKK'nın Kürdistan ve bölgesel özerklik iddialarının yerle bir olduğunu anlatan Perinçek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan Kürt kökenli vatandaşların PKK'nın yakıp-yıkma eylemlerinden 'illallah' denen noktaya geldiğini ve Kürt yurttaşların da 'birlik olma' yönünde ortak düşünce ve duygular içinde olduğunu bizzat gözlemlediğini belirtti.

Türkiye'nin birlik sürecinin başladığını anlatan Perinçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Evet son zamanlarda yakan, yıkan eylemleri oldu PKK'nın. İstanbul'dan Varto, Diyarbakır, Bingöl'e kadar. Kobani'de yenilince PKK, ülkede dükkanları yakmaya başladı. Esnafımızın, insanımızın. Bunun içinde Kürdümüz de var. ve şimdi ben oradan geliyorum. Diyarbakır, Urfa ve Mardin'deydim. Eşimle birlikte. Oralarda birlik eğilimi yükseliyor. Ancak milletin birliği içinde eşitlik olur, özgürlük olur. Ekonomik gelişme, aydınlanma, okul olur. İyi bir gelecek kurulabilir. Bu çok çok önemli bir gelişmedir."

Türkiye'nin bölünme sürecinin ABD'nin Suriye'de ve Kobani'de yenilmesi ile sona erdiğini kaydeden İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'nin bölünme sürecinin sonuna geldik. ABD, Suriye'de yenildi. Suriye devleti ve halkı ABD'nin Suriye'yi bölme girişimini bozguna uğrattı. Bu çok önemli. Bölgemizi ve dünyayı ilgilendiren sonuçları olan bir gelişme. Suriye'nin zaferi Türkiye'nin zaferi oldu. Bölünseydi Diyarbakır'ın da İsrail koridoruna katılması tehdidi güncelleşecekti. ABD ikinci yenilgiyi son ay içinde Ayn el Arap'ta (Kobani) aldı. Suriye'nin bir parçası. Kobani yani. Kobani'de ABD ve piyonları yenildi. Orada bir piyon savaşı oldu. Suriye yenilgisinden sonra ABD Kobani'de de yenildi. Bizim güneyimizde Barzanistan'ı Doğu Akdeniz'e bağlamak için adı Kürt koridoru olan ikinci İsrail koridoru da yerle bir oldu. ABD güya K. Irak'tan Doğu Akdeniz'e bir koridor açacaktı. Bu girişim de yerle bir oldu. Şimdi Batı basını ciyak ciyak bağırıyor."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çeşme'de denizde kaybolan genç aranıyor
Sonraki Haber CHP'li Susam müdür atamasını değerlendirdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?