ANA SAYFA > ÇEVRE > Doğal Yaşam’ın “altın kızları”

Doğal Yaşam’ın “altın kızları”

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Doğal Yaşam’ın “altın kızları”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’ndaki zürafa sayısı, Çek Cumhuriyeti’nden gelen 3 yeni zürafa ile 4’e yükseldi. Kısa sürede ilgi odağı olan 4 dişi, parkın “altın kızları” olarak tanınmaya başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Sasalı’da kente kazandırdığı Doğal Yaşam Parkı ailesine yeni katılan 3 zürafa, rehabilite sürelerinin ardından Afrika Savanı’na çıkarılarak yeniden doğayla buluşturuldu. Parkın tek zürafası Zarife’ye arkadaş olması için Çek Cumhuriyeti’nden getirilen yeni hayvanlar, özellikle minik ziyaretçilerin gözdesi oldu. Zürafalar  Afrika Savanı’nı zebra, antilop, su aygırı ve devekuşlarıyla  birlikte paylaşıyor. Ortaya çıkan görüntü ise belgeselleri aratmıyor. 4 dişiden oluşan zürafa ailesi, Park çalışanları tarafından “altın kızlar” olarak tanımlanıyor. Daha önce 2 zürafaya ev sahipliği yapan Doğal Yaşam Parkı’daki zürafa sayısı, 2 yıl önce yaşlılığa bağlı böbrek yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren Efe’nin ardından 1’e düşmüştü. 2 yıl boyunca parkta tek başına kalan Zarife’nin yalnızlığı, yeni gelen 3 zürafayla mutluluğa dönüştü. Park yetkilileri, 1.5, 3 ve 4 yaşlarındaki yeni üyelerin 8 yaşındaki Zarife ile çok iyi anlaştığını belirtti. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da Atık Getirme Merkezi 14 farklı türü ayrıştıracak
Sonraki Haber Türkiye'nin ilk ''Bağırsak yetmezliği'' merkezi Ege'de kuruldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?