ANA SAYFA > EĞİTİM > Doğa dostu anaokulu

Doğa dostu anaokulu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Doğa dostu anaokulu

Karşıyaka Atakent Aysel-Salih Baysak Anaokulu öğrencileri kendi ürettikleri kompoze gübre ile bahçede sebze yetiştiriyor.

Karşıyaka Atakent Aysel-Salih Baysak Ana okulu bünyesinde oluşturulan kompost market uygulaması ile çevreye duyarlı, ekolojik farkındalığı yüksek bireyler yetiştirmek ve aynı zamanda okul veli iş birliğini güçlendirmek amacıyla yapılan çalışmalar takdir topluyor. 
Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, şube müdürleri Kumray Cin ve Yunus Emre Sezer okulu ziyaret ederek çalışmalar hakkında Okul Müdürü Emine Şahin’den bilgi aldılar ve tebrik ettiler.
Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, bu uygulamanın yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir okul ortamlarının çoğalması gerektiğini belirterek. Bu çalışmaları yapanlara her zaman yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.
Kompost markete oyuncaklar tamir ediliyor ve ihtiyacı olan öğrencilere veriliyor
Öğrenciler yıl boyunca evden getirdikleri organik atıkları ve okulun yemekhanesinde oluşan sebze, meyve ve yumurta kabuklarını kompost sandıklarında biriktirerek ve sorumluluk alarak düzenli olarak etkinlikler yapıyor.  Kompost sandıklarından elde edilen organik toprak, okulun tarım havuzlarında kullanılmasının yanı sıra kompost kavanozlarına konularak velilerin ödünç alabileceği bir uygulama alanı olan kompost markete konuluyor. Aileler bu toprakları hobi bahçeciliği veya bitki yetiştirmek için saksı toprağı olarak kullanıyor. 
Çocuklar ekofobi’den uzaklaşıyor
Kompost market bünyesinde ayrıca; oyuncak tamiri, ikinci el kitap kütüphanesi ve tohum satandları bulunuyor. Burada dileyen veliler öğrenciler ile birlikte faydalanabiliyor. Öğrencilerin tamamen aktif katıldığı, sorumluluk aldığı ve ekofobi’den uzaklaştıkları bir uygulama ortamı sağlanıyor. Tamire ihtiyacı olan oyuncaklar veliler tarafından tamir edilerek kompost markete konuyor ve buradan ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılıyor.
Tavukları yeşil yumurtluyor
Anaokulu bahçesinde bulunan mini kümeste besledikleri siyah tavuklarının yeşil renkli yumurtlaması beyaz ve sarı renkli yumurtalara alışkın çocukların ilgisini çok çekiyor. 
Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir ve beraberindekiler Anaokulundaki sınıfları da gezerek çocuklarla sohbet etti, oyunlarını izledi.
Haber ve fotoğraf: Yılmaz DURMAZ

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Soyer: Dünyanın temiz enerji başkenti İzmir’dir
Sonraki Haber Karşıyaka’da emniyetine güç katacak 4 ATV motor görevde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?