ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Deniz kabuklarına can veriyor

Deniz kabuklarına can veriyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Deniz kabuklarına can veriyor

Ressam Nail Türker 117. Kişisel sergisini Karşıyaka Belediye Hizmet Binası’nda açtı.

Doğaya tutkunluğu ile başladığı resimler ile kendini geliştirip daha sonra denizden topladığı taş ve midye kabukları ile farklı eserler kazandıran sanatçı, doğal taş ve deniz kabukları ile çalışma yapan tek sanatçı olduğunu öne sürüyor. Filipinlerden getirttiği deniz kabukları ile Ege Sahillerinden topladığı doğal taşları birleştirerek farklı şekillerde eserler üreten sanatçı  “Doğal ürünlerle yaptığım eserler büyük ilgi görüyor. Talep oldukça farklı çalışmalara yöneliyorum. Tek dileğim aynı çalışmayı daha çok kişinin yapmasıdır” dedi.

İzmir doğumlu sanatçı Nail Türker, Türkçe ve Edebiyat öğretmenlikleri sırasında 1970 yılında resim yapmaya başladı. Ege bölgesinin güzelliklerini tuvallerine yansıtan sanatçı, kendini geliştirerek farklı yerlerde resim eğitmenliği de yaptı. Ege Denizi kıyılarında topladığı taşlar ile başladığı farklı bir teknik ilgi görünce bu alanda kendini geliştirdi. Ağaç dalları, deniz kabukları ve farklı taşlar ile yeni ürünler ortaya koymaya başladı.Sanatçı, Belçika, Hollanda, Almanya, Kosova, Makedonya, Bulgaristan ve Yunanistan’da 15 ayrı sergi açtı. Ülkemizde birçok il ve ilçede sergiler açan sanatçı “Doğanın güzelliklerine güzellikler katmaya çalışıyorum. Eserlerimi  tamamen duygularımı katarak hazırlıyorum. Amacım aynı tekniği daha çok kişinin kullanması ve doğal güzelliklerin evleri süslemesidir” dedi.

Karşıyaka Belediye Binası girişinde açılan sergi  27 Mart 2016 tarihine kadar gezilebilecek. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da 3 gün elektrik kesintisi var
Sonraki Haber İzmir animasyon filmlere doyacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?