ANA SAYFA > SPOR > Deniz Çoban: Hakem itiraf ederse maç tekrarlanır

Deniz Çoban: Hakem itiraf ederse maç tekrarlanır

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Deniz Çoban: Hakem itiraf ederse maç tekrarlanır

Karşıyaka-Aydınspor 1923 maçında yaşanan hakem hatasını eski hakem Deniz Çoban Yenigün'e değerlendirdi. Çoban, kural hatası konusuna temkinli yaklaştı.

Geçtiğimiz hafta oynanan Karşıyaka-Aydınspor 1923 maçının yankıları devam ediyor. 1yıl önce hakemlik kariyerine nokta koyan Deniz Çoban, ancak hakemin vereceği rapora göre maçın tekrarlanabileceğinin altını çizdi. Eski hakem, “Yaşanan olayların ardından muhtemelen hakem arkadaşımızdan ek rapor istenecek ve o da kendini savunacak. Büyük olasılıkla 'Okan bana kötü sözler kullandı, ilk sarıyı verdim' diyecek. Kurallara göre hakemin kararı esastır. O sebeple Karşıyaka'nın itirazından bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

GÖZLEMCİ İTİRAZ EDEMEZ”

Karşıyaka'nın mağdur olduğunu ancak gözlemcinin hakem kararını itiraz edemeyeceğinin altını çizen Deniz Çoban, “Ortada bir gerçek var o da Karşıyaka'nın mağdur olduğu. Ancak hakem kendini kurtarmak için oyuncu bana hakaret etti derse gözlemci de bu konuya itiraz edemez. Gözlemci sadece 'Arif'e kart vermesi gerekirken Okan'a kart verildi' der raporunda. Gözlemci önce hakeme sorar. Hakem de ona bir açıklamada bulunur. Ancak yardımcı hakemlerine rağmen hakem böyle bir karar veriyorsa, bu kendinden emin olduğunu gösterir. Yani hakaret var diyorsa olay kapanır. Ortada görüntü olsa dahi hakem bana hakaret var dediği anda iş biter” dedi.

İTİRAF EDERSE MAÇ TEKRARLANIR

Hakemliği bırakan, şimdilerde beden öğretmenliği yapan Çoban, maçın tekrarlanmasının ancak hakemin beyanıyla olacağını belirterek, “Eğer maçı yöneten arkadaşımız hatasını kabul edip bunu söylerse; kesinlikle kural hatası vardır ve maçın tekrarı gerekir. Çünkü Okan'ın atılması Karşıyaka'yı eksik bıraktığı için otomatik olarak rakibe avantaj sağlar. Bu durumda da maçın tekrarlanması gerekir” diye konuştu.

ÖRNEĞİ VAR

Karşıyaka-Aydınspor 1923 maçındaki olayı geçen sezon yaşanan bir örnekle açıklayan Deniz Çoban, “Geçen sezon oynanan Manisaspor-Ankaragücü maçında da benzer bir olay yaşandı. Manisasporlu bir oyuncu Ankaragüçlü oyuncuya faul yaptı. Müdaheleyi yapan hakem faulu yapan kısa saçlı hakem yerine uzun saçlı oyuncuyu attı. Daha sonra Manisaspor haklı olarak itirazda bulundu. Ancak maçı yöneten hakem, kırmızı kart gösterdiği oyuncunun kendisine küfür ettiğini söyleyerek haklı çıktı. Maçın tekrarı oynanmadığı gibi oyuncunun kart cezası da silinmedi” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Aydınspor 1923 başkanından iddialı açıklama
Sonraki Haber Aynı yerde, tablo hep aynı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?