ANA SAYFA > EĞİTİM > Değerlerimizi canlandırdılar

Değerlerimizi canlandırdılar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Değerlerimizi canlandırdılar

Karşıyaka Milli Eğitim Müdürlüğünce sürdürülen değerler eğitimi projesinin sonunda öğrenciler kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizi tekrar canlandırdılar.

Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu’nda düzenlenen değerler eğitimi projesi yılsonu etkinliğinde, öğrenciler tarafından arkadaşlık, dostluk, adalet, yardımlaşma… Gibi konular, sahnelenen oyunlar ve kâğıda aktarılan resimler ile anlatıldı. Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu’nda düzenlenen etkinliğe Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe Tarım Müdürü İsmail Emetli, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri Bahattin Gengörü, İlhami Dağlargüler, Okul Müdürü Sibel Özer, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlik boyunca Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu meclis başkanı 3. Sınıf öğrencisi İlayKıngır çalışmaları etkinliğe katılan protokole anlatarak kılavuzluk etti.  Etkinliğe katılanlar resim sergisin,Türkiye’nin değişik yörelerine ait yemeklerin yapılıp sergilendiği alanı gezdi. Daha sonra konferans salonuna geçildi. Burada Kaymakam Yücel ve Müdür İslamoğlu birer konuşma yaptı. Öğrenciler tarafından değişik oyunlar sahnelendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu yaptığı konuşmada Karşıyaka’da eğitim temelli sosyal sorumluluk projeleri yürüttüklerini belirterek şunları söyledi. “ İlçemizden eğitim temelli projeler yürütmekteyiz. Bu projelerden biri de değerler eğitimi projesidir. İlçemiz genelinde 77 okulda uyguladığımız bu proje ile 9 ana başlıkta çocuklarımızın gençlerimizin kayıp etmeye başladığımız değerlerimizi yeniden kazandırmayı amaçladık. Bu konular içinde bizim için vazgeçilmez olan saygı ve sevgi var. Güzel ahlak var, adalet var…Toplumumuzda bireyler arasında saygı ve sevginin gittikçe azalmakta olduğu, insanların birbirleri ile hoşgörülü davranmadıklarını görüyoruz. Biz diyoruz ki Karşıyaka’mızdan başlamak üzere bu değerlerimizi çocuklarımıza gençlerimize yeniden kazandıralım.”

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ise yaptığı konuşmada “İnançlarımız ne olursa olsun ahlak denen evrensel değerlerimiz var. Bugün çocuklarımız arkadaşlık, dostluk, adalet, yardımlaşmayı çok güzel bir şekilde sundular. Çatısı altında bulunduğumuz binalar sadece ve yalnız kuru bir bilgi yükleme aracı ya da köprüsü olmaktan ziyade, iyi bir aile ferdi, iyi bir hemşeri, iyi bir vatandaş, kısacası iyi bir insan olmayı öğretmekle mükellef… Değerler eğitimini en az akademik başarı kadar, bizlerin amacı ve başarılı olunması gereken bir alan olarak görüyoruz.

Emeği geçenlere teşekkür etmeyi hem zevkli hem zorunlu bir görev kabul ediyorum ve teşekkür ediyorum. Karşıyaka bu konuda bayrağı önde götürmesi gereken yerlerden biri. Tüm okullarımızda, tüm STKlarımızda ve aile ortamlarımızda değerlerin bir kez daha gözden geçirilmesi, neyi ne kadar bildiğimizden ziyade, neyi ne kadar uyguladığımızın mutlak surette ciddi manada incelenmesi gerekiyor “ dedi.

Haber ve foto: Yılmaz DURMAZ / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'nın kızları çeyrek finalde
Sonraki Haber İKSEV'de besteler yarışacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?