ANA SAYFA > GÜNDEM > Cumhuriyet Bayramı'nın 95. Yıl dönümü Karşıyaka'da coşku ile kutlandı

Cumhuriyet Bayramı'nın 95. Yıl dönümü Karşıyaka'da coşku ile kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Cumhuriyet Bayramı'nın 95. Yıl dönümü Karşıyaka'da coşku ile kutlandı

Karşıyaka’da Cumhuriyet Bayramı'nın 95. Yıl dönümü büyük bir coşku ile kutlandı. Bahriye Üçok Bulvarı Karşıyaka Belediye binası önünde gerçekleştirilen kutlama törenine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Tören, Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Cemalettin Bozdağ, Kaymakamlık Makamında tebrikleri kabulünden sonra öğrencileri ve halkı selamlaması ile başladı. Törende Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Kaymakam Çalışır, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılını hep birlikte kutlamanın mutluluğu, coşku ve heyecanı içerisinde; sizleri sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” diye başladığı konuşmasında şunları söyledi. “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti; Milletimizin hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile her türlü olumsuzluk, sıkıntı ve imkânsızlıklara rağmen; inanç ve kararlılık içerisinde verdiği büyük bir mücadelenin eseridir. Bütün mazlum milletlere esin kaynağı olan Türkiye Cumhuriyeti, köklü bir devlet geleneğinin; binyıllara dayanan bir vicdanın, yüksek milli ve manevi değerlerin; tarih sahnesindeki varlığının her anı onur ve gurur vesilesi olmuş bir milletin emek, fedakârlık ve alın terinin vücut bulmuş halidir. Bu güzel devleti bizlere armağan eden atalarımızın bizlerden isteği cumhuriyetimizi her zaman koruyup geliştirmemizdir. Bunu başarmanın yolu da çok çalışarak;  bilimde, ekonomide, sanatta, sporda ve tüm diğer alanlarda “Türkiye Cumhuriyeti”  adının başarılarla anılmasını sağlamaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz” ifadesiyle bu kutsal görev Türk Gençliğine verilmiştir. Milletimiz Atatürk’ ün "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." Veciz sözüyle ifadesini bulan kararlılığını tarihinde pek çok kez olduğu gibi bir kez daha 15 Temmuz’ da Cumhuriyetimize, demokrasimize ve milli iradeye dönük hain girişimleri defederek tüm dünyaya göstermiş, bu mübarek toprakların ilelebet bizim olduğunu göstermiştir. Birlik ve beraberlik içerisinde bu kutsal emanete sahip çıkmak, korumak ve yüceltmek hepimizin görevi ve boynunun borcudur. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yılını bir kez daha en içten dileklerimle kutluyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, öğrenciler arasında yapılan kompozisyon, resim ve şiir dalındaki yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.
Tören Karşıyaka Belediye Bandosu eşliğinde geçit töreni boyunca alanı dolduran ellerindeki bayrakları sallayıp, alkışlarla destek oldu.

Tören sonunda Kaymakam Çalışır ve Belediye Başkanı Akpınar beraberindeki diğer protokol üyeleri ile tertip komitesini tebrik etti,  halkın içine girerek halk ile sohbet etti, onları kırmayarak bol bol öz çekim yaptılar.
Törene Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Cemalettin Bozdağ, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu,  Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Özcan,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Emniyet Müdürü Kaan Coşkun, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, İlçe Gençlik Spor Müdürü Musa Yelek, Kurum yöneticileri, AK Parti ilçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, siyasi parti ve STK temsilcileri, Gaziler, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler, okul müdürleri ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı.

Haber ve fotoğraflar: YILMAZ DURMAZ / www.karsiyakahaber.com 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Cumhuriyet Bayramı'nı sahada kutladılar...
Sonraki Haber Karşıyaka’da yer beyaz, gök kırmızı!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?