ANA SAYFA > İZMİR > Çıray: Çocuklarımız geleceğe umutla bakacak

Çıray: Çocuklarımız geleceğe umutla bakacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çıray: Çocuklarımız geleceğe umutla bakacak

Ülkeyi geleceğe taşıyacak çocuklar ve gençlerin AKP iktidarı döneminde umutlarının kırıldığına dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, Türkiye'nin aydınlık yarınlarının garantörü bir nesil yetiştireceklerini söyledi. Çıray, "Donanımı ve müfredatı ülkemizi bilgi toplumuna yükseltecek okullarda eğitim vereceğiz. Okullarda ücretsiz yemek uygulamasını başlatacağız. Yoksul öğrencilerimize her ay 240 lira eğitim desteği vereceğiz"dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray 2. bölgedeki seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gittiği ilçelerde partilileriyle kısa süreli seçim koordinasyon toplantıları yapan Çıray ardından gecenin geç saatlerine kadar süren ziyaretleri gerçekleştiriyor.

Görüşmeleri sırasında çok sayıda öğrenci velisi çocuk ve gençlerinin ülkede yaşanan olumsuzluklar nedeniyle kariyer planlaması yapamamasından şikayetçi oldu. Bunun üzerine Milletvekili Çıray, "Bizler bu ülkeyi babalarımızdan miras, çocuklarımızdan emanet aldık. Şartlar ne kadar ağır olursa olsun, çaresiz değiliz ve değilsiniz. Ülkemizi geleceğe emin adımlarla taşıyacak etkin ve katılımcı bir gençliğin kapılarını açacak program CHP iktidarımızda hayata geçecek" dedi.

Okul müfredatları ve yoksulluğun eğitimi olumsuz etkilediğini belirten velilere Çıray seçim vaatlerini şu sözlerle anlattı, "Eve en yakın okul, en iyi okuldur ilkesi doğrultusunda taşımalı eğitimi asgari düzeye indireceğiz. Okullarımızın teknik donanımı ve öğrenci sayılarını ileri ülkeler düzeyine çıkartacağız. Mesleki eğitim ve planlamasını iş hayatının gerçeklikleriyle bağdaştıracağız. Kariyer planlamasını aşama aşama gerçekleştirecek çocuklarımızda gençlerimizde geleceğe umutla bakacaklar. Bizim dönemimizde çocuklarımız ve gençlerimiz yarış atları gibi koşmaktan çatlama korkusu yaşamayacaklar".

Çocuklara eşit eğitim fırsatları sunacaklarına dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, "CHP Aile Sigortası Programı ile yoksul çocukların sağlık, beslenme, kreş ve eğitim başta olmak üzere tüm gereksinimlerini karşılayacağız. Yoksul öğrencilerimize zorunlu eğitimi kapsayan tüm dönemler için aylık 240 lira eğitim desteği vereceğiz. önemli bir müjde daha vereyim. Bir simit parçasıyla gününü geçirerek derse giren öğrencilerimizin beynini bilgi, karnını da yemekle dolduracağız. Okullarda ücretsiz öğle yemeği uygulamasını başlatacağız" sözleriyle öğrenci desteklerini anlattı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Soma unutulmayacak...
Sonraki Haber Alsancak’ta sağlıksız gıdaya geçit yok

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?