ANA SAYFA > İZMİR > Alsancak’ta sağlıksız gıdaya geçit yok

Alsancak’ta sağlıksız gıdaya geçit yok

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Alsancak’ta sağlıksız gıdaya geçit yok

Halkın kaliteli, sağlıklı ve güvenilir gıda tüketebilmesi adına çalışmalar yürüten Konak Belediyesi, İzmir’in iş ve eğlence merkezi Alsancak’ta gıda satışı yapan bakkal, market, şarküteri, pastane ve kafeteryalara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin de eşlik ettiği kontroller sırasında iş yerlerinin ruhsat, hijyen ve Türk Gıda Kodeksi’ne uyup uymadıkları kontrol edildi.

Her gün yüz binlerce İzmirliyi ağırlayan Alsancak Gül Sokak ve civarında zabıta ekipleri ve gıda kontrol görevlilerince yürütülen rutin denetimlerin dışında yapılan şok operasyonda toplam 21 iş yeri denetlenirken, halk sağlığını tehlikeye sokanlara ceza kesti. Bakkal, market, şarküteri, pastane ve kafeteryalar gibi gıda satışı yapan işyerlerine yönelik gerçekleştirilen denetimde ürünler en ince ayrıntısına kadar inceledi. Zabıta ekiplerince ruhsat kontrolü yapıldı. Yapılan denetimlerde; 5996 sayılı kanun gereği son tüketim tarihi geçmiş ürünler sattığı tespit edilen bir markete bin 465 lira, etiketsiz ürün satan bir şarküteriye ise 7 bin 323 lira para cezası kesildi. Ekipler, 13 iş yerine de teknik ve hijyenik nedenlerden dolayı uyarıda bulunurken, ruhsatı bulunmayan üç iş yerine de belgelerini tamamlamaları için 45 gün süre tanındı.

VATANDAŞ MEMNUN

Zabıta ve gıda kontrol görevlilerince ortaklaşa yürütülen denetimler Alsancak sakinlerini de memnun etti. Yapılan kontroller sayesinde halk sağlığını tehlikeye sokacak sağlıksız ürünlerin satışının önüne geçildi. Ekiplerce gün boyu süren denetimlerde eksikleri bulunmayan ve kanuna uygun satış yapan işyeri sahiplerine de teşekkür edildi. Denetimlerin artarak ve daha sık yapılacağının altını çizen yetkililer, kanuna aykırı gıda satışına ve ruhsatsız işletmelere göz yumulmayacağını dile getirdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çıray: Çocuklarımız geleceğe umutla bakacak
Sonraki Haber AK Partili Dağ'dan MHP ve HDP'ye sert sözler

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?