ANA SAYFA > İZMİR > Çıray: AKP iktidarının en büyük eseri işsizliktir

Çıray: AKP iktidarının en büyük eseri işsizliktir

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çıray: AKP iktidarının en büyük eseri işsizliktir

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Nükhet Hotar bir gün önce muhalelefet partilerine yüklenerek, “Bundan evvel tüm partiler iktidar oldular, koalisyon oldular yaptıklarımızın yüzde 1’ini yapamadılar. Yaptıklarımızı alnımız akıyla anlatmalıyız” demişti. Hotar’ın bu sözleri üzerine CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray sert bir cevap verdi.

Bornova’da seçim çalışmalarını yürüten Dr. Aytun Çıray’a Hotar’ın muhalefeti beceriksizlikle suçlayan sözleri hakkında ne düşündüğü soruldu. Bunun üzerine Çıray, “Allah Allah nasıl iktisat profesörü oldu acaba?” diyerek şaşırdığını ifade etti.

AKP’liler Cumhuriyetle hesaplaşmak adına nankörlük yaptıklarını söyledi. CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Çıray, “Türkiye çok zor günlerde kurulmuştur. O günden bugüne kadar bu ülkede taş üstüne taş koyanları minnetle anıyorum. Bugünden çok daha fakir olduğumuz yıllarda Keban’ı, Atatürk’ü, Erdemir’i, Petkim’i, Seydişehir Aliminyum’u, otoyolları, enerji santrallerini, rayları ve daha nice hizmetleri yapanlara teşekkür ediyorum,” dedi.

“AKP iktidarının en büyük eseri işsizliktir”

AKP’lilerin övünmelerine siyasetin tabiatı gereği sözü olmadığını, ancak teşvik rakamlarına bakıldığında ve PETKİM bu hesaptan çıkarıldığında İzmir’e bir şey kalmadığı görüleceğini söyledi. İzmirlilerin milli gelire yüzde 7, kamu bütçesine yüzde 10 katkı vermesine rağmen, bunun yüzde 1’ini bile geri alamayan bir il konumunda olduğunu anlatan Çıray, “Hanımefendi boş lâfı bıraksın da işsizliğe baksın” dedi ve şöyle devam etti:
“İşsizlikte rekor kırıyorlar. Türkiye’de yüzde 10-11, İzmir’de yüzde 15.4 işsizlik.”

“Neyse biz geleceğe bakalım; CHP emekliye iki maaş ikramiye verecek ve mazot 1,5 lira olacak”

“Kurtuluş Savaşı’ndan çıkmış, yaralarını sarmaya çalışan bir Türkiye… Cumhuriyet salgın hastalıklarla mücadele etmek zorunda ve toplu iğne dahi yapamayan bir Türkiye devralmış. Doktoru yok, mühendisi yok, okuyanı yazanı yok bir ülke… Darbelere maruz kalmış bir ülke… Tek başına iktidarlarca veya koalisyonlarla yönetilmiş ve bütün bunlara rağmen AKP’nin iktidara geldiği güne kadar ortalama yüzde 5,2 kalkınma hızı sağlamış bir Türkiye. Sana altyapı sunmuş. Özelleştirilecek eserler sunmuş. Beğenmediğin o dönemlerde iki boğaz köprüsü yapılmış bitirilmiş. Sen ne yapmışsın? Dünyanın kulaklarından para fışkırırken 4,9 kalkınma hızını zorla yakalamışsın. Yani eleştirdiğin o dönemin gerisindesin. Onun için sağol de kardeşim, teşekkür et. Kendini aklamak için dünü kötüleme. Nankörlük etme. Ayıp, günaha giriyorsun. Neyse boş tartışmalarla zaman kaybetmeyelim; biz geleceğe bakalım. CHP 8 Haziran’da iktidar olduğunda emekliye iki maaş ikramiye verecek ve mazot 1,5 lira olacak.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir mutfağı için el ele verdiler
Sonraki Haber HAYAD barınaktaki canlar için bahar temizliği yaptı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?