ANA SAYFA > EKONOMİ > Çinli yetkililer enerji yatırımları için İzmir’de

Çinli yetkililer enerji yatırımları için İzmir’de

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çinli yetkililer enerji yatırımları için İzmir’de

Dünya’nın en büyük ekonomileri arasında yer alan Çin ile siyasi ilişkilerimize paralel olarak ekonomik ve ticari ilişkilerimiz de her gün gelişmekte ve günümüzde Çin ülkemizin üçüncü büyük ticari ortağı haline gelmiştir.

Çin’in doğusunda yer alan, tarihin her döneminde Çin'in en zengin bölgelerinden biri olmuş olan Jiangsu Eyaletinin Dış İlişkiler Ofisi ile Kalkınma ve Reform Komisyonunun üst düzey yetkilileri İzmir’de yenilenebilir enerji sektörüne yönelik fırsatları öğrenmek için İzmir’e geldi. İzmir Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi tarafından ağırlanan heyete İzmir ve yenilenebilir enerji sunumu yapıldı.

Çin heyetine yönelik bilgilendirme sunumu gerçekleştiren İZKA Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Halit Duran ve Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sedef Özer, İzmir'in Asya ve Avrupa arasındaki konumu sayesinde birkaç saatlik uçuş mesafesinde yüzlerce kente ulaşabildiğini ve önemli lojistik avantajı bulunduğunu belirtti.

İzmir'in uluslararası hava limanı, 4 ana liman, 12 özel iskeleyle, güçlü karayolu bağlantıları ile batıya açılan bir kapı konumunda bulunduğunu ifade eden Halit Duran, Çandarlı da dünyanın 10'uncu büyük limanı olacak limanın yapımının sürdüğünü de ifade etti. 

İzmir de organize sanayi bölgeleri, teknoparklar ve serbest bölgelerin önemli potansiyel taşıdığını ifade eden Halit Duran, Türkiye'nin 2'nci büyük ticaret merkezi olan kentte 4 bin 500 ihracat şirketiyle,  2 binin üzerinde yabancı sermayeli şirketin bulunduğunun da bilgisini verdi. Çinli yatırımcılar için özel yatırım bölgelerinin avantajlarını aktaran Duran, özellikle yenilenebilir enerjide Türkiye ve Avrupa pazarını hedefleyen Çinli üretici firmaların yararlanabileceği teşvikleri aktardı.

İzmir sunumunun ardından Jiangsu eyaleti ile ilgili bilgi aktaran heyet, bölgelerindeki firmalar için İzmir’in yatırım ortamını araştırdıklarını belirtti.

Jiangsu Eyaleti Kalkınma ve Reform Komisyonu Başkanı Bayan Zheng Xiaorong, “Bölgemizden güneş enerjisi ekipmanları üreticisi Türkiye’ye yatırım yaptı ve bu firmanın çok kısa zamanda başarılı olması bölgemizdeki firmaların dikkatini çekti. Kendilerini ziyaret ettik. Bu kapsamda Türkiye ve özellikle İzmir’e yatırımın avantajlarını bölgemizdeki yenilenebilir enerji firmaları ile paylaşmak istiyoruz. Çin’e döndüğümüzde sizden aldığımız bilgilerle bir dosya hazırlayacağız. Özellikle sizlerin gelip iş kurma yöntemleri, insan kaynakları, lojistik imkanlar, yatırım alanları, teşvikler gibi konularda firmalarımıza bilgi vermeniz çok önemli. Ayrıca yatırım süreçlerinde destek olmanız da yatırımcılarımızın olumlu olarak değerlendireceği bir konu olacaktır. İzmir Kalkınma Ajansı ile Eylül ya da Ekim ayları içinde böyle bir toplantı organize ederek bölgemizdeki dışa açılmak isteyen firmalarımızı bilgilendirmek isteriz. Bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Xiaorong önderliğindeki Çin heyeti,  İZKA yetkilileriyle Çinli firmaların yatırım projeleri, yatırım alanları ve teşvikler konusunda fikir alışverişinde bulundu ve işbirliği olanaklarını belirledi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'daki liselerde birincilere bisiklet hediye
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi'nin Ramazan programı hazır...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?