ANA SAYFA > GÜNDEM > CHP'li Yıldırım'dan Zübeyde Ana'yı anma mesajı

CHP'li Yıldırım'dan Zübeyde Ana'yı anma mesajı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Yıldırım'dan Zübeyde Ana'yı anma mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın ölüm yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Yıldırım'ın mesajı şöyle:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in annesi Zübeyde Hanım’ı 93. Ölüm yıldönümünde rahmetle anıyoruz. 14 Ocak 1923 tarihinde vefat eden Zübeyde Hanım, Ferik Osman Paşa Camii’nin bitişiğindeki parkın içinde Karşıyaka’nın kalbinde yatmaktadır.  

Kurtuluş Savaşı süresince pek sık görmediği annesinin mezarı başında; 'Annemin mezarı önünde ve Tanrı’nın yüce katında söz verip ant içiyorum ki, ulusumun bu kadar kan dökerek elde ettiği egemenliğin korunması ve savunulması için, gerekirse annemin yanına gitmekte gecikmeyeceğim, ulus egemenliği uğrunda canım vermek, benim için vicdan borcu olsun, namus borcu olsun' diyerek mücadelesinin asla bitmeyeceği mesajını vermiştir.

Cumhuriyetin ilanından sonra, yani 11 Ekim 1925 günü yeniden İzmir’e gelen Atatürk’ün, Karşıyakalılar için söylediği şu sözleri, kendisinin Karşıyakalılara verdiği önemi ve değeri göstermektedir: 'Ben İzmir’in tamamını severim. Güzel İzmir’in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim. Yalnız bir rastlantı beni Karşıyaka’ya daha fazla bağlamıştır. Karşıyakalılar! Anam sizin bağrınızda, sizin topraklarınızda yatıyor. Karşıyakalılar, İzmir’i gördüğüm gün öncelikle Karşıyaka’yı ve orada sizin topraklarınızda yatan anamın mezarını gördüm'

Zübeyde Hanım yalnız Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi değil, aynı zaman da Türk milletinin de annesidir. Ve bizler Zübeyde Hanım'ın evladına, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’e çok şey borçluyuz."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çocuklar enerjinin önemini bu oyunla kavradı
Sonraki Haber İZKA Teknik yardım masası hizmetini hayata geçiriyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?