ANA SAYFA > İZMİR > CHP'li Uçar: Bütünşehir yasasını kaldıracağız

CHP'li Uçar: Bütünşehir yasasını kaldıracağız

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Uçar: Bütünşehir yasasını kaldıracağız

Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden CHP İzmir 2. Bölge milletvekili aday adayı Eski Seyrek Belediye Başkanı Nurgül Uçar, bir gününü Bergama’da geçirdi. Mahalle mahalle gezerek Bütünşehir Yasası’nın yansımalarını yerinde inceleyen Uçar, mecliste bu yasanın kaldırılması için mücadele edeceğini ifade etti.

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdüren CHP İzmir 2. Bölge milletvekili aday adayı Eski Seyrek Belediye Başkanı Nurgül Uçar, bir gününü Bergama’da geçirdi. Koyuneli, Zeytindağ, Örlemiş, Ovacık, Pınarköy, Narlıca ve Tepeköy mahallelerini ziyaret eden Uçar,  Bütünşehir Yasası’nın yansımalarını yerinde inceleyerek vatandaşlarla konuşup sorunları dinledi. Bütünşehir Yasası’nın kaldırılması için 2008’de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde açtığı davayı sürdüren Uçar, yasanın yanlış bir yasa olduğunu ve mecliste de bu yasanın kaldırılması için mücadele edeceğini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR YASAYI UYGULAMASA 500 YILLA YARGILANIR

Vatandaşların şikayetlerini dinleyen Uçar, yaşadıkları tüm sorunların Bütünşehir Yasası’ndan kaynaklandığını anlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin yasayı uygulamakla yükümlü olduğunun altını çizdi. Bakkalların, alkol ve tütün satışı yapmak üzere aldıkları izin belgelerinin 50 TL’den 380 TL’ye çıkmasının, avlulu evlere gelen su faturalarının yüksek meblağlarının sebebinin ve yaşanan birçok sorunun bu yasadan kaynaklandığını aktaran Uçar, “Büyükşehir Belediyemiz bu yasayı uygulamasa, bugün ‘su parasını almıyorum’ dese yarın sabah 500 yılla daha yargılanır. Bu sorunları Büyükşehir Belediyemize yıkmak doğru değil, yasanın sorumlusu hükümettir” dedi.

BİR GECEDE GELEN BU YASAYI BİR GECEDE GÖNDERECEĞİZ

Menemen Seyrek’in kurucu ve kapatıcı belediye başkanı olan Uçar, yerinden yönetimin önemini vurgulayarak, “1852 belediyenin, 14bin muhtarlığın kapatılmasıyla 12 milyon insan demokrasiden ötelendi ve kimliksizleştirildi. Kurulurken bize sorulan belediyeler, padişahın isteğiyle bir gecede kimseye sorulmadan kapatıldı. Bu yanlış bir yasa, bir gecede gelen bu yasayı geri göndermek için mecliste mücadele edeceğim” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Murat Koç: Bizim ile yürü İzmir
Sonraki Haber Prof.Dr.Özdemir Nutku’nun adı Bostanlı’da yaşadığı sokağa verildi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?