ANA SAYFA > İZMİR > CHP’li Sındır: Çiftçimizin borcu 4 kat arttı

CHP’li Sındır: Çiftçimizin borcu 4 kat arttı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP’li Sındır: Çiftçimizin borcu 4 kat arttı

Seçim çalışmalarına Bakırçay Havzasında devam eden CHP İzmir Milletvekili ve adayı Kamil Okyay Sındır, Bergama’nın köylerinde CHP iktidarı için hemşerilerinden destek istedi. Sındır, köy kahvelerinde üreticiye verilen desteğin mazot vergisiyle geri alındığını söyledi.

Bergama’nın Kadıköy ve Aziziye köylerinde kahvehane toplantılarında çiftçilerle buluşan Sındır, “üreticilerimizin sorunlarının ne olduğunu biliyoruz ve çözümü için oyunuza ihtiyacımız var. Üreticimizin temel sorunlarının başında uygulanan yanlış tarım politikaları yatmaktadır. İktidarımızda kooperatifleşmeyi teşvik edeceğiz ve Kooperatifleri siyasi etkiden arındıracağız. Çünkü kooperatifler üreticinin güvencesi, tüketicinin dostudur” dedi.

“ÇİFTÇİMİZ YOKSULLAŞTIRILDI KADERİNE TERK EDİLDİ”

Uygulanan yanlış politikalar nedeniyle tarım sektörünün giderek kan kaybettiğini söyleyen Sındır, “13 yıldır iktidarda bulunan AKP'nin tarım politikaları nedeniyle çiftçimiz yoksullaştırıldı kaderine terk edildi. Tarım ülkesi diye adlandırılan Türkiye’miz,  uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle üreten ülke olmaktan çıktı. Maalesef ülkemiz ihracatçı konumdan ithalatçı konuma getirildi. CHP iktidarında ülkemizi yeniden tarımsal ürünler noktasında ithalatçı konumdan ihracatçı konuma taşıyacağız. Bugün 33 milyon dönüme yakın toprağımız boş ve üretim dışında.  Şehirlere göçün en önemli nedenlerinden bir tanesi çiftçimizin toprağından gelir elde edememesinden kaynaklanmakta. CHP iktidarımızda üreticimizin girdileri düşecek, çiftçimiz rahat bir nefes alacak” dedi.

“MALİYETLER 4 KAT ARTTI”

Üreticilerin AKP iktidarında 4 kat fakirleştiğini söyleyen Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Mazot, gübre, ilaç, tohum ve elektrik gibi maliyetler bu iktidar döneminde yüzde 400'leri bulan oranlarda arttı. Yani çiftçimiz AKP iktidarında dört kat fakirleşti. Devlet üreticimize destek veriyorum diyor ama verdiği destekten fazlasını mazotun üzerindeki vergiyle geri alıyor. Benim çiftçim niye bir Avrupalı çiftçi gibi vergisiz mazot kullanamıyor? Mazota niye vergi uygulanıyor? Niye devlet destek veriyorum derken karşılığında mazot vergisinden geri alıyor da bizleri uyutuyor? Değerli hemşerilerim tarım kanunu diye bir kanun var. Tarım kanunu der ki tarıma aktarılacak destek miktarı milli gelirin en az yüzde biri olmalıdır. Şuanda tarıma aktarılan toplam destek miktarı gayri safi milli hasılanın yüzde biri değil onun yarısından biraz fazla. İktidarımızda yeni bir tarımsal üretim tarzı, yeni bir kırsal kalkınma anlayışı getireceğiz ve dünyada tarımda söz sahibi olacağız."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK Basketbol Şubesinden VİP tribün açıklaması
Sonraki Haber Çocuğunuzun daha mutlu olması için 5 öneri

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?