ANA SAYFA > İZMİR > CHP'li Sertel: İzmir'e göz diktiler

CHP'li Sertel: İzmir'e göz diktiler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Sertel: İzmir'e göz diktiler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atila Sertel, seçime sayılı günler kala bölgesindeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Çiğli Güzeltepe, Bayraklı Alpaslan Mahallesi ve Bornova’da çeşitli ziyaretler gerçekleştiren ve açılışlara katılan Atila Sertel, halktan da yoğun ilgi görüyor.

Bayraklı Alpaslan Mahallesi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’nin açılışına katılan CHP İzmir Milletvekili Adayı Atila Sertel, burada yaptığı konuşmada, kentsel dönüşümü, kent rantını değil, kent sakinlerinin refah düzeyini artırmanın bir aracı olarak gördüklerini belirterek, “Eğer bu bölgede kentsel dönüşümden dolayı bir rant olacaksa bu rantın sahibi bölge halkı olmalıdır. Kentsel dönüşümün birileri için ranta dönüşmesine izin vermeyeceğiz” dedi.
             
“İZMİR’E GÖZ DİKTİLER!”

İstanbul’un kentsel dönüşüm adı altında ranta kurban gittiğini ve tarihi şehrin beton binalarla mahvedildiğini hatırlatan Atila Sertel, şunları söyledi: “İstanbul’u mahvettiler. Şimdi İzmir’e göz diktiler. Sulukule’deki vatandaşları yerlerinden edip, oralara villalar dikip zenginlere açtılar. Komşuyu komşudan ayırmak, insanlar arasında ayrım yapmak bizim adaletimizde yoktur. Bayraklı’da da bunun yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. CHP iktidarında kentsel dönüşümde yetkiyi yerel yönetime vereceğiz. Aidiyeti ve komşuluk ilişkilerini gözeteceğiz. Yer değiştirmenin kaçınılmaz olduğu hallerde kayıpları tazmin edecek finans sistemleri geliştireceğiz. Asil olan halktır, bizler vekiliz. Bu dönemde bizlere düşen en önemli görev, birlik olmak, beraber hareket etmek, haklarımızı sonuna kadar savunmak. Halkımız da adaleti kim savunacaksa, kim zenginden yana değil de halktan yana tavır koyacaksa onun yanında durmalı ve destek olmalı”        

İMAR AFFI
Sertel, partisinin seçim bildirgesinde yer alan İmar affına da değinerek, “2981 Sayılı İmar Affı Kanunu’na göre Tapu Tahsis Belgesi sahibi olan ya da Tapu Tahsis Belgesi’ni hak etmiş olmakla birlikte henüz bu belgeyi almamış olan yurttaşlarımıza bir yıl içerisinde tapularını vereceğiz. Sayıları 12 milyonu aşan ruhsatsız yapıların bir an önce yasal statüye kavuşmasını sağlayacağız” diye konuştu. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ufuk Sarıca:''Oyunumuzda olgunlaştırmamız gereken kısımlar var''
Sonraki Haber Parkların hali içler acısı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?