ANA SAYFA > İZMİR > CHP'li Sertel: “İzmir Bakırçay Üniversitesi’nin adı Şehit Fethi Sekin Üniversitesi olsun

CHP'li Sertel: “İzmir Bakırçay Üniversitesi’nin adı Şehit Fethi Sekin Üniversitesi olsun

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Sertel: “İzmir Bakırçay Üniversitesi’nin adı Şehit Fethi Sekin Üniversitesi olsun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Bakırçay Üniversitesi’nin adının “İzmir Şehit Fethi Sekin Üniversitesi” olarak değiştirilmesi için kanun teklifi verdi.

5 Ocak’ta İzmir Adliyesi’ne yönelik saldırıyı canını ortaya koyarak engelleyen Fethi Sekin’in adının yaşaması gerektiğini söyleyen Sertel, “Şehit Polis Fethi Sekin’in kahramanca mücadelesi ülkemizi ve İzmir halkını çok daha büyük bir faciadan kurtardı. Darbe girişiminde büyük bir kahramanlık örneği sergileyen Ömer Halisdemir’in adı Niğde Üniversitesi’ne verildi. Fethi Sekin’in adı da Bakırçay Üniversitesi’nde yaşamalıdır” dedi.

Darbe girişiminin ardından İzmir’deki iki üniversitenin adının değiştirildiğini ve bugün “Bakırçay ve Demokrasi Üniversitesi” olarak eğitim öğretime devam ettiklerini hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “İzmir ve Türkiye Şehit Polis Fethi Sekin’in kahramanlığını asla unutmayacaktır. Aslen Elazığlı olan ve uzun yıllardır İzmir’de görev yapan şehit polisimizin adının yaşatılması İzmirliler ve geride bıraktığı ailesi için önemlidir. Şehit Polis Fethi Sekin’e olan vefa borcumuz ismini yaşatarak ödenmelidir. Kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir gibi Fethi Sekin’in adı da yaşatılmalıdır. Bu kanun teklifi Genel Kurul’a getirilmeli ve parti ayrımı gözetmeksizin kabul edilmelidir” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in verdiği kanun teklifi kabul edildiği takdirde Eylül 2016 tarihinde yayınlanan KHK ile “İzmir Bakırçay Üniversitesi” adı ile devlet üniversitesine dönüşen kurumun ismi “İzmir Şehit Fethi Sekin Üniversitesi” olarak değişecek.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka, İzmir'in en kalabalık 5.ilçesi
Sonraki Haber Karşıyaka'dan İzmir İl Sağlık Müdürü Uz.Dr.Bediha Salnur'a tebrik ziyareti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?