ANA SAYFA > GÜNDEM > CHP'li Milletvekillerinden Karşıyaka İlçe Başkanlğı'na teşekkür ziyareti

CHP'li Milletvekillerinden Karşıyaka İlçe Başkanlğı'na teşekkür ziyareti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Milletvekillerinden Karşıyaka İlçe Başkanlğı'na teşekkür ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri ve il yöneticileri, Karşıyaka İlçe Başkanlığı'na seçim sonrası teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Partili vatandaşlar etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığın’da düzenlenen etkinliğe, Chp İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Chp Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu, İzmir ikinci bölge Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Kamil Okyay Sındır, İzmir birinci bölge milletvekili Musa Çam ve ikinci bölgeden aday olup seçilemeyen Ali Kemal Elitaş ile Nurgül Uçar Aktuğ katıldı.

Etkinliğin başında söz alan Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu, ilçe örgütünü ziyaret eden il yöneticilerine ve milletvekillerine teşekkür etti. Karşıyaka ilçe örgütünün 7 Haziran seçimleri öncesi çok yoğun emek harcadığını belirten Özuslu “Akp zorbalığının tarihin çöplüğüne atılması için varını yoğunu ortaya koyan herkese çok teşekkür ederim” diyerek, Karşıyakalı parti gönüllülerine de teşekkürlerini sundu. Karşıyaka bölgesindeki tüm tutanakları toplayarak il başkanlığına sunduklarını ve bunun bir ilk olduğunu söyleyen Özuslu, bu konuda verilen emeğin önemine dikkat çekti.

Özuslu’nun ardından sözü alan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter “Karşıyaka, Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir’deki kalelerinden biridir. Bunu hem mahalli seçimlerde hem de genel seçimlerde göstermiş oldunuz. Aldığınız oy oranıyla Türkiye’deki ilk ilçelerden birisiniz. Sizleri canı gönülden kutluyorum” dedi. Karşıyaka’da CHP’nin oylarının 2011 genel seçimlerine göre artış gösterdiğini söyleyen Serter “İzmir’de bir Hdp rüzgarı da esmiş vaziyette. Karşıyaka’dan Hdp’ye on sekiz binden fazla oy çıktı. Bunların daha önce bizim oylarımızdı. Bazı arkadaşlarımız emanetçi davranarak sanki bizim ihtiyacımız yokmuş gibi, başka partilere oy verdiler. Bu yanlış. Biz bu yüzden bir milletvekili daha kaybettik. Biz Kızılay partisi değiliz, biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi'ne çok ihtiyacı var” diyerek HDP’ye oy veren partililere tepki gösterdi. Partisini tüm bunlara rağmen İzmir’de başarılı olduğunu belirten Serter “Özellikle kadınlara ve gençlere teşekkür ediyorum. Onlar olmazsa bu parti ayakta duramaz. Tüm kadınlarımızın ellerinden öpüyorum” diyerek sözlerine son verdi.

İzmir ikinci bölge milletvekili Kamil Okyay Sındır da etkinlikte söz aldı. Sındır, Cumhuriyet Halk Partililer'in seçim sürecinde yoğun çaba sarf ettiğini belirterek partililere ve tüm yöneticilere teşekkür etti. Seçim sonuçlarını demokrasi adına bir başarı olarak gördüğünü belirten Sındır, AKP iktidarının on üç yıllık zorbalığına son verildiğini söyledi.

Balbay “Halk CHP-MHP-HDP KOALİSYONU İSTİYOR”

Sındır’ın ardından partililere seslenen Mustafa Balbay “Seçim bitti, üzerinden günler geçmesine rağmen Karşıyaka örgütü daha seçime bir hafta varmış gibi dimdik ayakta. Sizleri kutluyorum” sözleriyle konuşmasına partililere teşekkür ederek başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir milletvekili olarak partilelere selamlarını gönderdiğini belirten Balbay, seçim sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türkiye genelinde daha yüksek bir oy oranı beklediğini ve bunu hak ettiklerine de inandığını belirten Balbay “Demokrasilerde halka kızılmaz. Halk bizi görmedi denmez. Bu seçim sonuçları, sarraf terazisinde tartılmışçasına, toplumun Ankara’ya bir mesajıdır. Halk Tayyip’e sana değil 400, 300 bile fazla demiştir. Parlementer sistem tıkandı diyen Tayyip’e halk tıkanan sensin demiştir. Bu sorunlar parlementer sistem içerisinde çözülecek demiştir. HDP ve MHP seksener milletvekili aldılar. Onları iki seksen yana yana koydu seçmen. Onlara “Durun, siz kardeşsiniz” dediler. Her iki parti bunu ne ölçüde kucaklayacak, bunu ilerleyen günlerde göreceğiz” dedi. Koalisyon ihtimallerini de değerlendiren Balbay “Bu seçim sonuçlarına göre, Sermaye CHP-AKP koalisyonu, Tayyip MHP-AKP koalisyonu, halk da CHP-MHP-HDP koalisyonu istiyor” dedi. Balbay’ın bu sözleri salondaki partililerden büyük alkış aldı. Sözlerine “Cumhuriyet Halk Partisi için kırmızı çizgiler, kırmızı plakalarından on kat daha önemlidir” diyerek devam eden Balbay, önceliğimiz partinin ilkeleridir diyerek olası bir erken seçime de hazır olduklarını belirtti. Akp’nin Ankara’da diğer partileri sandıkla korkutmaya çalıştığını öne süren Balbay, partilerine güvendiklerini, olası bir erken seçimden daha güçlü şekilde çıkacaklarına inandıklarını söyledi.

Üç partili koalisyonun önündeki en büyük engelin MHP’nin kırmızı çizgisi olarak belirttiği Barış Süreci gibi gözüktüğünün ve partisinin bu konuda tutumunun ne olacağının kendisine sorulması üzerine Balbay “Akp bize sürecin ne olduğu konusunda ayrıntılı bilgi vermedi. Bize süreci anlatmadı. Biz iktidarı kurduğumuzda Barış Sürecinde AKP’nin yöntemleri olmayacak” diyerek, üç parti arasında bu konuda bir anlaşma zemini oluşabileceğinin sinyallerini verdi.

Etkinliğin sonunda söz alan Musa Çam, 7 Haziran seçimlerini, bir milletvekili seçimi olarak değil, bir rejim seçimi olarak gördüklerini ve seçim çalışmaları boyunca halka bunu anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Seçim boyunca başarılı bir kampanya yürüttüklerini söyleyen Musa Çam, “Vatandaş da dikkatli olması gerektiğini anlayarak 13 yıldır nefret söylemiyle insanları ötekileştiren boyu uzun, dili uzun, eli uzun olan o adamın elini de kesti, dilini de kesti” sözleriyle seçim sonuçlarını değerlendirdi. Parti yöneticileri ve milletvekilleri, daha sonra Çiğli ilçe başkanlığına geçmek üzere Karşıyaka’dan ayrıldı.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İnsan Hakları Anıtı'nda tehlikeli anlar...
Sonraki Haber Karşıyaka'da Çetin ve Temizkanoğlu Pazartesi imza atıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?