ANA SAYFA > GÜNDEM > CHP Karşıyaka’dan ''sağlık'' çıkışı

CHP Karşıyaka’dan ''sağlık'' çıkışı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP Karşıyaka’dan ''sağlık'' çıkışı

CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı; sağlık sistemindeki gelişmeleri ve değişimleri, iyi ve kötü yönleriyle vatandaşlara anlatmak için panel düzenledi. 'Sağlıkta Dönüşüm, Neler Getirdi? Neler Götürdü?' temalı panelde, hükümetin sağlık yatırımları ve eksikler masaya yatırıldı.

Çarşı Kültür Merkezi’ndeki panelin moderatörlüğünü CHP Karşıyaka İlçe Başkan Yardımcısı Dr. Cemil Tugay yaptı. CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Dr. Ülkümen Rodoplu, Prof. Dr. Süleyman Kaynak ve Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan da konuşmacı olarak katıldı. Paneli çok sayıda Karşıyakalı izledi.

“AMAÇ CUMHURİYETİ YARALAMAK”

Panelin açılış konuşmasını CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım yaptı. Başkan Yıldırım “Türkiye bugün bir uçuruma doğru hızla yol alıyor. Ülkenin kuruluş iradesi ve felsefesiyle uğraşmakta, Ulu Önderimiz Atatürk’ün çizdiği demokrasi ve çağdaşlık yolu da hızla tasfiye edilmeye çalışmakta. Amaç Musfata Kemal Atatürk ve devrimlerini yok ederek hızla İslam toplumuna doğru ülkeyi sürüklemek. AKP’nin 2023 hedefi budur. Bunu görmemiz gerekir” dedi.

“SEMT HASTANELERİNE İHTİYAÇ VAR”

CHP İzmir Milletvekili Dr.Aytun Çıray da hükümetin sağlık politikalarını eleştirdi. Çıray “90 yıllık enkaz devraldık diyorlar. Bunlar önce ecdatlarının Cumhuriyet'e nasıl bir enkaz devrettiğine baksınlar. Avrupa'da; büyük hastaneler yerine küçük semt hastaneleri yapılıyor. Ülkemizde ise büyük hastaneler yapmak için Devleti 25 yıl borçlandırdılar. Hastaneye çok ihtiyaç var ama yapılacak hastaneler ulaşılabilir ve yönetilebilir olmalı” diye konuştu.

“KANSER HASTALARI İLAÇ ALAMIYOR”

Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan “Türkiye’de herkes eşit sağlık hizmeti almıyor ne yazık ki. Vatandaş ilacının neredeyse % 60'ını cebinden ödüyor. Bu dönemde ülkemizde kimsenin kanser olmasını istemem çünkü Sağlık Bakanlığı ithal edilen kanser ilaçları için 1 Euro'yu 2 liraya sabitledi. Onun için de kanser hastalarımız ilaç bulamıyor, alamıyor” dedi.

“BU DÜZEN DEĞİŞMELİ”

Dr. Ülkümen Rodoplu da “Sağlık finansmanı, Sağlık Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılması, hastanelerin özelleştirilmesi, sağlık çalışanlarının istihdamı konusundaki değişim, performansa göre ücretlendirme konularında gittikçe kötüye gidiyoruz. Bunların acilen düzene girmesi gerekir” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf'ın mali yönetimi tek elde toplanıyor
Sonraki Haber Kaf Kaf’ın yeni hocası Tolungüç

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?