ANA SAYFA > GÜNDEM > CHP Karşıyaka’dan AK Parti’ye suç duyurusu

CHP Karşıyaka’dan AK Parti’ye suç duyurusu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP Karşıyaka’dan AK Parti’ye suç duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nın ardından, Karşıyaka İlçe Örgütü de AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında “Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık” suçu kapsamında suç duyurusunda bulundu.

Karşıyaka Adalet Sarayı önünde toplanarak AK Parti hükümeti ve “çözüm süreci”nde dönemin Başbakan’ı olan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunan Cumhuriyet Halk Partililer, bir de basın açıklaması gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı Tuğrul Kesin, İl ve İlçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda partilinin de katıldığı açıklamada AK Parti hükümeti tarafından terör faaliyetlerine göz yumulduğu vurgusu yapıldı.

Partisi adına basın açıklamasını gerçekleştiren Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, şu ifadeleri kaydetti; “Ülkemizde yoğunlaşan terör eylemleri hepimizde derin bir üzüntüye neden olmaktadır. ‘Çözüm Süreci’ adı altında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emir ve talimatıyla, AKP hükümeti üyeleri ve bürokratlarınca terör örgütünün lideri ve üyeleri ile bir dizi görüşmeler yapıldığı kamuoyunun malumudur. Buna karşın Genel Başkanımız ve Partimizin tüm kademelerince yapılan, sürecin parlamento temelinde yürütülmesi ve şeffaf olması uyarıları ise göz ardı edilmiştir. Bu dönemde terör örgütünün şehir yapılanmasını kuvvetlendirmesine ve örgütün şehir ve ilçe merkezlerine silah ve mühimmat depolamasına dönemin AKP hükümetinin Başbakanı, üyeleri ve bürokratlarınca göz yumulduğu, fırsat verildiği bilinmektedir. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilere, kaymakamlara ve güvenlik güçlerine müdahale etmemeleri konusunda talimat verdiklerini bizzat ikrar etmiştir.

Terörün bu denli yoğunlaşmasında terör örgütünün tahkimat yapmasına göz yuman ve bürokratlara bu konuda emir, talimat veren dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin AKP’li hükümet üyeleri ve bürokratlarının bu eylemleri “Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık” suçunu oluşturmaktadır. Bu nedenle Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Hakan Fidan, İl Valileri, MİT ve ilgili kamu görevlileri hakkında “Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık” suçundan bugün suç duyurusunda bulunuyoruz.”

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'nın şehidi, yaşadığı sokakta ölümsüzleşecek
Sonraki Haber Kahraman İtfaiyeciler, şehit arkadaşlarını unutmadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?