ANA SAYFA > GÜNDEM > Chp Karşıyaka Gençlik Kolları'ndan Çarşı'da eylem

Chp Karşıyaka Gençlik Kolları'ndan Çarşı'da eylem

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Chp Karşıyaka Gençlik Kolları'ndan Çarşı'da eylem

Chp Karşıyaka Gençlik Kolları, Karşıyaka Çarşı'da son zamanlarda yaşanan iş kazalarındaki ölümler için eylem yaptı.

Chp Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan'ın açıklaması şöyle:

"Sevgili basın emekçileri, Değerli Karşıyakalılar,
Basın açıklamamıza Ümit İLTER’in çok değerli dizeleriyle başlamak istedik. Bu ülkede candan çok ranta önem verilmesine dikkat çekmek istedik. Bu ülkede ölen canların, yıkılan ailelerin hesabını sormak istedik.
Sevgili Karşıyakalılar, Çok değerli kardeşlerim
AKP hükümeti 12 yıllık iktidarında Türkiye’nin üzerine kabus gibi çöktü. Zaten gün yüzüne hasret madencilerimizin üzerine ise karabasan gibi çöktüler. Rant alanlarının merkezi olan kömür ocakları teknolojiden uzak sistemlere ve aç gözlülüğe dayanamadı ve binlerce,on binlerce insana mezar olarak tarihteki yerini aldı.
Daha Soma’nın acısı hafızalardaki yerini korur iken daha Soma’nın hesabı sorulmamış iken bir facia haberi daha aldık.Karaman’ın Ermenek ilçesinde kömür ocağını su bastı ve 18 kardeşimiz o maden ocağının altında kaldı. Aslında o maden ocağının altında değil AKP rantının altında kaldılar. Yüreklerimizi burkan bu olayda hala Soma’nın katilleri cezasını almamış iken ve Soma’nın üzeri kapatılmaya çalışır iken Soma’da “ Çizmelerimi çıkartıyımda sedye kirlenmesin” diyen Anadolu insanının , kardeşlerimizin hesabını biz gençler soracağız. Ermenek’te “Benim oğlum yüzme bilmez nasıl yaşar orda” diyen anamızın üzüntüsünün hesabını biz gençler soracağız.
CHP Karşıyaka Gençlik Kolları olarak AKP hükümetine her maden ocağının objektif ve ranta karşı olan müfettişler tarafından denetlenmesini talep ediyoruz.
AKP teşkilatlarından yapmaz ama bunun talebini hükümetlerinden yapmalarını büyük bir umutla bekliyoruz.
Yeganen her facianın bu andan itibaren AKP hükümetidir.
AKP hükümetine Karşıyaka’dan soruyoruz?
AKSARAYIN maliyeti ile madenlerimize ne kadar yaşam odası yapılabilir?
Yoksa oturacağınız saraylar sizin ,rahatınız madencilerimizden daha mı değerli. Bu ülkede ranta izin veriyeceğimize KARŞIYAKA’DAN haykırıyoruz
Hepinize sevgilerimi, saygılımı sunuyorum "

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber "Bal" Modern tıbbın hizmetine girmeli
Sonraki Haber Yorgancılar: Eğitimi ve denetim şart

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?