ANA SAYFA > İZMİR > CHP İzmir'den ''Laiklik için insan zinciri''

CHP İzmir'den ''Laiklik için insan zinciri''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP İzmir'den ''Laiklik için insan zinciri''

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nın, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, Laikliğin Anayasadan çıkarılması ve dindar bir Anayasa yapılması söyleminin ardından başlattığı “Laikliğe Sahip Çık” eylemlerinde, 5 Mayıs Perşembe günü saat 21.00’da Güzelbahçe sahilinden, Mavişehir’e kadar uzanacak “Laiklik İçin İnsan Zinciri” eylemi ile final yapılacak.

Yapılacak eylemin CHP’nin değil, İzmir’in eylemi ve Laikliği sahiplenmesi anlamına geldiğini söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel “5 Mayıs Perşembe günü tüm İzmir halkını Laikliğe, cumhuriyete, sahip çıkmak, bu değerlerimize saldıranlara en iyi cevabı vermek için, evlerine en yakın sahil bandına çıkarak insan zincirine katılmaya çağırıyorum. Bu eylem İzmir’in ruhuna ve duruşuna çok yakışacak” dedi. 
 
Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü; “Maalesef bugün oturdukları tüm koltukları Atatürk’e ve onun kurduğu cumhuriyete borçlu olanlar, içlerindeki cumhuriyet ve laiklik düşmanlığını sık sık dışarı vurup, cumhuriyetimizin harcı olan laikliği yok etme planlarını utanmadan, sıkılmadan açıkça dile getirebiliyorlar. Bu gaflete düşenler anlaşılan o ki, bu milletin içindeki Atatürk sevdasını, cumhuriyete olan bağlılığını ve laik düzene olan inancını hiçe saymaktadırlar. İşte biz İzmirliler olarak, bu hiçe sayışa, laikliğe saldıranlara en büyük cevabı İzmir’den vermek için İzmirlilerle yola çıktık.”
 
Yüksel,  5 Mayıs Perşembe günü gerçekleşecek “Laiklik İçin İnsan Zinciri” eyleminde,  saatler 21.00’ı gösterdiğinde zincirin oluşturulması için el ele tutuşulacağı ve 5 dakika boyunca sadece “ Türkiye laiktir laik kalacak” sloganının atılacağını, saat 21.05’de de İnsan zincirine katılanların ellerindeki meşaleleri yakarak görsel bir şölende yaşatılacağını da söyledi.
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Haber Bulunamadı
Sonraki Haber Karşıyaka Rotaract, can dostlara yardım eli uzattı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?