ANA SAYFA > İZMİR > CHP İzmir Kadın Kolları umut nöbeti tuttu

CHP İzmir Kadın Kolları umut nöbeti tuttu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP İzmir Kadın Kolları umut nöbeti tuttu

Tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için Silivri Cezaevi önünde başlatılan Umut Nöbeti'ne bu kez İzmir'den gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kadın kolları üyeleri katıldı. CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı öncülüğündeki kafilede çok sayıda ilçe kadın kolları başkanı ve yöneticisi hazır bulunurken Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve kadın belediye meclis üyeleri de katılımcılar arasında yer aldı.

Kalabalık bir gurupla Silivri'ye gelen CHP'li kadınlar ilk olarak Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı makamında ziyaret etti. İzmir'den gelen konuklarını Belediye Meclis Salonu'nda ağırlayan Başkan Işıklar'a CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil eşlik etti. Keyifli bir havada gerçekleşen buluşmada ev sahibi Belediye Başkanı Işıklar, İzmir heyetine ilçe ve yürüttükleri hizmetler hakkında bilgilendirme yaptı. Silivri'nin son yıllarda davalar, tutuklamalar ve cezaevi ile anılmasından rahatsızlık duyduklarını dile getiren Işıklar, "Silivri'de 81 ilden hemşerimiz barış ve huzur içinde yaşıyor. Kent ortaklığının, kent paydaşlığının İstanbul içinde en çok geliştiği yer burası. Bizde ötekileştirme, ayrıştırma yok. Keşke bu tür ziyaretleri bu tür olaylar için değil, daha güzel sebeplerden ötürü gerçekleştirebilsek" dedi. Tarıma yönelik çalışmalara destek verdiklerini ve var olan geniş tarım arazilerini korumaya özen gösterdiklerini vurgulayan Işıklar, "7 yıldır görevdeyim 7 katlı bir tek bina bile yapmadım" diye ekledi.

"İZMİR'DEN SELAM GETİRDİK"

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da kendilerini misafir eden Silivri Belediye Başkanı Işıklar'a göstermiş olduğu sıcak karşılamadan ötürü teşekkür etti. Pekdaş,  "Silivri'de bir umut nöbeti var. O nöbete biz de dahil olalım dedik. Bu özgürlükler için, demokrasi için yapılan bir nöbet. Hem dayanışmamızı gösterelim, hem de İzmir'den selam getirelim istedik. Ama öncelikle bizim burada bir belediyemiz ve örgütümüz var. Önce onları ziyaret edelim istedik" diye konuştu. CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı da yaptığı konuşmada, "Bizler kadın dayanışmasının bir örneğini veriyoruz. İnşallah ülkemiz kadınlarımız sayesinde daha iyi yerlere gelecek. Çünkü biz kadınlar istersek başaramayacağımız iş yoktur" dedi.

UNUTMADIK, ALIŞMADIK

Belediye ziyaretinin ardından Başkan Pekdaş ve beraberindekiler gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'ne geçti. Pekdaş ve CHP'li kadınlar burada kurulan 'Tutuklu Gazeteciler Dayanışma Çadırı' önünde 64. gününü dolduran Umut Nöbeti'ne katıldı. "Yaşasın tam bağımsız, gerçek Türkiye" pankartı açan kadınlar, ellerinde taşıdıkları dövizlerle de basın özgürlüğü vurgusu yaptı. Aynı zamanda Avukat olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, tutuklu gazeteciler Dündar ve Gül ile görüşmek için cezaevine girdi. Umut nöbetine katılan tüm kadınların imzasını taşıyan listeyle birlikte cezaevine giren Pekdaş, Dündar ve Gül ile görüştükten sonra çıkışta yaptığı konuşmada, ''Bugün burada Can Dündar ve Erdem Gül'ün yalnız olmadıklarını, onlara yapılan haksızlığı, basına yapılan haksızlığı, basının özgürlüğünü, kişilerin haber alma özgürlüğünü önemsediğimizi; haksızlıkları unutmadığımızı, tepki koymaya devam edeceğimizi göstermek için geldik. Zaten bize unutturmak ve alıştırmak istiyorlar. Bizim ne unuttuğumuzu ne de alışacağımızı sanmasınlar diyerek buraya geldik. Unutmuyoruz ve alışmıyoruz. Her türlü haksızlığa tepki koymak insan olma gereğidir. Biz sorumlu yurttaşlık bilincimiz gereği, ifade özgürlüğünü, kişilerin haber alma haklarını önemsiyoruz. Bunlar yoksa biz yurttaş değiliz diyoruz. Yurttaş olma hakkımızı da sonuna kadar savunmak için buradayız. Sadece Erdem Gül ve Can Dündar ile dayanışmak değil talebimiz. Biz basın üzerindeki kasvetli havanın, baskıların son bulmasını istiyoruz. Bizim üzerimizdeki baskılar da kalksın istiyoruz. Bu anlamda Türkiye'de hukukun üstünlüğünü sağlamak için, yurttaş haklarımızı sonuna kadar kullanmak için buraya geldik. Kadınlar olarak demokrasinin sesini yükseltmek istiyoruz" dedi. Pekdaş, görüşmeye Can Dündar'ın dişiyle ilgili yaşadığı bir sorundan ötürü hastaneye gittiği için katılamadığını, Erdem Gül ile görüştüğünü dile getirerek, Erdem Gül'ün İzmirli kadınlara yönelik yazdığı mesajı okudu. Umut nöbetine katılan CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı da, "CHP İzmir İl Kadın Kolları üyeleri olarak 30 ilçemiz ile birlikte buradayız. Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e destek amacıyla buraya geldik. Umut nöbetini bugün biz devralıyoruz. Umuyorum ki yaptığımız bu umut nöbetleri uzun sürmeyecek. Onların bir an önce özgürlüklerine kavuşacaklarına inanıyorum. Sadece yazdıkları haber yüzünden günlerdir tutuklu bulunmaları bizleri üzüyor. İzmirli kadınlar olarak bugün burada bu üzüntümüzü de dile getiriyoruz" diye konuştu. Umut Nöbeti sırasında CHP'li kadınlar "Özgür Basın Susturulamaz" diyerek sık sık slogan attı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka İlçe Milli Eğitim KSK bayrağını Brüksel’de dalgalandırdı
Sonraki Haber İzmir'de yıllık enflasyon çift haneyi gördü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?