ANA SAYFA > İZMİR > CHP İzmir İl Başkanı Güven'den 1 Eylül mesajı

CHP İzmir İl Başkanı Güven'den 1 Eylül mesajı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP İzmir İl Başkanı Güven'den 1 Eylül mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, "1 Eylül Dünya Barış Günü" sebebiyle bir mesaj yayınladı. Atatürk ve Che Guevara' dan alıntılar yapan Güven, mesajında şunlara yer verdi:

"Öyle günlerden geçtik ki, dünya'da ve ülkemizde insanların en büyük hayalleri ne mal, ne de mülk üzerine kuruldu.  Şimdi ülkemiz için, dünya için, çocuklarımız için en büyük hayalimiz huzur ve barış. Barışı istemek dile kolay ama, hayata geçirmek zor. Her dönemde iğrenç savaşlardan, insanların kavgasından, çatışmalardan ve kargaşadan beslenen şer odakları olmuştur. Bunlar kendi kirli çıkarları için insan hayatını hiçe sayan canilerdir. Hem yurt içinde hem de yurt dışında bu şer odakları her zaman var olmuştur.

BARIŞIN YOLUNU ATATÜRK GÖSTERMİŞTİR.

Peki bunlarla nasıl mücadele edeceğiz, barış nasıl kazanacak. Sevgili İzmirliler, Tarihin yetiştirdiği en büyük lider ve ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk, bunu nasıl başaracağımızın yolunu bizlere göstermiştir. Yol bellidir,  "Yurtta Barış,Dünyada Barış" şiarında ayrılmamaktır.Liderliği boyunca ülkesinin birliğini ve huzurunu inşa etmek için mücadele vermiş, sadece bize savaş getirmiş, ülkeyi yok etmek istemiş düşman kuvvetlerine karşı, topraklarımızı savunmak için savaşmış eşsiz devlet adamı ve Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK' bir kez daha huzurunuzda saygı, minnet ve özlemle anıyorum. Bizler böylesine bir kurucuya ve devlet adamına sahip olduğumuz için çok şanslı bir ülkeyiz.

Bizler demokrasinin,barışın ve huzurun başkenti İzmir'de Atamızın yolundan ayrılmadan, onun ışığıyla yetiştireceğimiz gençlerimizle birlikte hem, ülkemiz, hem bölgemiz hem de tüm dünya da barış için mücadele etmeye hazırız. Bu yolda en büyük gücü de  İzmirlilerden alıyoruz. Bu destek için tüm vatandaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.

Barış zordur ama güzeldir,barış istenir ama mücadele gerektirir,barış olmazsa olmazımızdır. Barış için devrimci ruh gerekir. Korkmadan barış için çabalayacak. Savaş isteyenlerin karşısında dimdik duracak, Sosyal devlet için, adalet için, eşitlik ve birlik için gerektiğinde dünya'ya kafa tutacak bir devrimci ruh. Bu ruh CHP'de var, bu ruh İzmir'de var. İşte bu ruhla, hiçbir bahane üretmeden barışı ertelemeden şimdi önce Türkiye için, sonra tüm dünya için barış istiyoruz.

CHE GUEVARA'YI BİLMEZ CAHİLLER.

Söylemeden geçemeyeceğim, devrimci ruhuyla tüm dünya da, devrimcilere esin kaynağı olmuş, ülkesi ve Latin Amerika  için eşitlik ve adalet uğruna zulme kafa tutmuş bir isim var, o isim Che Guevara' dır  Bu ismi tüm dünya  tanımışken,  bir çok ülkede devrim hareketlerinin sembolü olmuşken, ülkemizde bu konunun cahili bazı isimler, Che üzerinden gençlerimize eleştirilerde bulunmaktadır. Bu cahilliğe, Faşizme karşı hayatını ortaya koymuş o ismin sözleriyle cevap vermek isterim.Che şöyle diyor "Yoksula  gülmedim,  zenginliğe özenmedim, faşistleri sevmedim, eziIenIeri dövmedim, ben devrimci doğdum, devrimci öleceğim".

İçimdeki tüm devrimci ruhuyla, Atatürk'ün yolundan ayrılmamış bir isim olarak, 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutluyor, Barışa karşı duran herkesin karşısında, Barış isteyen ve inşa eden herkesin yanında olacağıma söz veriyorum."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Petway ve Soner'den gençlere sürpriz
Sonraki Haber İzmir-Ankara uçağına bomba ihbarı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?