ANA SAYFA > İZMİR > Çeşme, Atatürk'ü şiirlerle andı

Çeşme, Atatürk'ü şiirlerle andı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çeşme, Atatürk'ü şiirlerle andı

Çeşme, vefatının 76'ncı yıl dönümünde Atatürk'ü; Cumhuriyet Meydanı ve Çakabey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törenlerde, öğrencilerin hazırladıkları gösteri ve şiirlerle andı.

Çeşme'de, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 76'ncı yıl dönümü dolayısıyla yapılan anma etkinlikleri, sabahın erken saatlerinde başladı. Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunumu, şehit ve gaziler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile gerçekleşen törene; Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, Emniyet Müdürü Hakan Becel, Çeşme Belediye Meclis üyeleri, Kore gazileri, siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kent sakini, öğrenci ve turist katıldı.

Atatürk'ü anlattılar

Çeşme Belediyesi Çakabey Kültür Merkezi'nde yapılan törende ise Çeşme'de öğrenim gören ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, Atatürk'ün hayatı, kişiliği ve eserlerini anlatan gösterileri sundu. Atatürk'ün önderlik ettiği Türk kurtuluş mücadelesinin yanı sıra birçok ulus ve ülke lideri tarafından da örnek alınan devlet adamlığı ve kişiliğini anlatan anılara da yer verilen programda, vefatının ardından diğer devlet adamları tarafından yapılan bildirilere ve makaleler de tekrar okundu. Törende, Atatürk konulu şiir yarışmasında dereceye giren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ödüllerini Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel  verdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber "Vergisini düzenli ödeyenler ödüllendirilmeli"
Sonraki Haber Hem Fransızca pratik, hem dağ yürüyüşü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?