ANA SAYFA > OKUYUCU MEKTUBU > CEMAL BÜLBÜL SOKAK'TA İŞGALLER

CEMAL BÜLBÜL SOKAK'TA İŞGALLER

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CEMAL BÜLBÜL SOKAK'TA İŞGALLER

Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne yazdığım ancak halen sonuç alamadığım şikayeti okuyucu mektupları kısmında yayınlamanızı rica ediyorum...

KARŞIYAKA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ'NE

Karşıyaka Bostanlı, Suat Gürbüzer sokakta ikamet eden mahalle sakinleri olarak, 2007 yılından bu yana  mağdur durumda olduğumuz,  kaldırım ve yol işgalleri bu yıl da, havaların ısınmasıyla  artmaya başlamıştır.

Cemal Bülbül sokakta da işgaller hergün artarak devam etmektedir.

Gerek 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 15. Maddesi ile, belediyelere  verilen görevler, “umumun istifadesine açık olan yerlerin işgalinin önlenmesi vd.” gerekse ilgili Danıştay kararlarında, “yol meydan gibi umumun kullanımına açık alanların  özel kişilerin istifadesine sunularak işgal harcı alınamayacağına ilişkin” amir hükümlerin uygulanması , bahse konu mağduriyetimizin giderilmesi için yeterli olacaktır.

Ayrıca işgallerin yarattığı park sıkıntısı ,  çevre ve ses kirliliği de ayrı bir hukuki sorun yaratmaktadır. Çevre Kanunun da yer alan meskun mahallerde  Gürültünün önlenmesi,Belediye İmar  Kanunu , Belediye Zabıta Yönetmeliğinin görüntü kirliliğinin önlenmesine ilişkin amir hükümleri nin  burada uygulanması zorunluludur.Çünkü sadece  Kabahatlar Kanunu gereği en düşük baremden kesilecek olan üç beş ceza tutanağı,  bu işletmeler için caydırıcı olmaktan çok uzaktır.

Bu bölgenin konumu ve  turistik bölge kapsamında olmadığı malumunuzdur .

Yeni yerel seçimler ve Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar’ın 20 Nisan 2014 tarihinde basına verdiği demeç bu sorunun bu dönem çözüleceği hususunda bizleri umutlandırmıştır. Bizler ilk etapta bu işgallerin ve gürültü  ve görüntü  kirliliğinin çözülmesi yanında,  uzun vadede 5393 sayılı Kanunun o bendinde bahse konu edildiği üzere, “.o) Gayrisıhhî işyerlerini, eğlence yerlerini, halk sağlığına ve çevreye etkisi olan diğer işyerlerini kentin belirli yerlerinde toplamak” görevi gereğince bu tür yerlerin meskun mahal dışında toplanmasına yönelik projelerin de  gerçekleştirilmesini talep etmekteyiz.

Sonuç olarak, Suat Gürbüzer Sokak sakinleri olarak, sokağımızda  faaliyette  gösteren, Kafe D..., Kafe M..., Kahve D... , Kafe E., T. Bar tarafından yapılan yol ve kaldırım işgallerinin  önlenmesini, gürültü kirliliğinin ortadan kaldırılmasını  rica ediyor,

Gereğini Saygılarımızla arz ediyoruz.

Serap Akkoç

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber SİGARA İLE VEDALAŞMAYA HAZIR MISINIZ?
Sonraki Haber AKPINAR: SENDİKAL HAKLAR İÇİN BİRLİKTE DİRENECEĞİZ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Nihat Akşan Nihat Akşan 06.04.2019

Bu konuyla ilgili çok şikayet okudum ve kendim de şikayetimi bildirdim.Otorite görevini yapmıyor.Bostanlı sokaklarındaki işgal devam ediyor.Yaya kaldırımları,rampalar,engelli yolları maalesef esnafın insafına terk edilmiş durumda.

yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?