ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Caz seminerine yoğun ilgi...

Caz seminerine yoğun ilgi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Caz seminerine yoğun ilgi...

22. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin açık etkinlikleri içinde yer alan geleneksel caz semineri İKSEV Salonunda yapıldı.

Festival Danışmanı, caz tarihçisi, gazeteci- yazar Francesco Martinelli’nin “Caz&Klasik Müzik Ayrı Siyam İkizleri mi?” başlıklı seminerini, İzmir’de caz müziğini en iyi bilenlerden Ümit Tunçağ Türkçe’ye çevirdi.

Salano tamamen dolduran kalabalık bir dinleyici huzurunda yapılan seminerde Martinelli, tarihsel köklerine de değinerek caz müziği ve klasik müzik arasındaki etkileşimi örneklerle anlattı. Caz müzisyenlerinin klasik müzikten, klasik müzik bestecilerinin de caz müziğinden etkilendiğini anlatan Martinelli, bu etkileşimin günümüzde her iki grup müzisyenin birlikte çalıştığı önemli ortak projeler ortaya çıkardığını, 22. İzmir Avrupa Caz Festivali Açılış konserinin güzel bir örnek olduğunu söyledi.

22. İzmir Avrupa Caz Festivali, 14 Mart 2015 Cumartesi günü; açık etkinlikler kapsamında Panda Müzik’te Cazlı Öğle Kahvesi, AASSM’de Açık Fuaye konserleri ile Jazzine Fanzin dağıtımı ve 20.30’da Polonyalı Topluluk Mateusz Smocznski Quintet konseri ile devam edecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Engelli yolunu kapatanlara ceza yağdı...
Sonraki Haber Çöp tesisi için kritik süreç başlıyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?