ANA SAYFA > İZMİR > Büyükşehir'den dar gelirliye bayram yardımı

Büyükşehir'den dar gelirliye bayram yardımı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Büyükşehir'den dar gelirliye bayram yardımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi 26 bin 80 aileye Kurban Bayramı öncesinde 200’er liralık yardımda bulunacak. Büyükşehir’in bu bayramda dağıtacağı yardım miktarı 5 milyon 216 bin TL olacak.

Sosyal belediyecilik konusunda farklı uygulamalarıyla öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, dayanışma ve paylaşma geleneğinin sürdürülmesi konusunda büyük önem taşıyan “bayram destekleri”ni Kurban Bayramı’nda da sürdürüyor. 
İzmir’de yaşayan 26 bin 80 ihtiyaç sahibi aileye toplam 5 milyon 216 bin liralık “Bayram yardımı” kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem yaşanacak olası izdihamları hem de yardım yapılan vatandaşların teşhir edilmesini önlemek amacıyla, bayram paralarını yine ailelerin adlarına açılan banka hesaplarına yatırdı. Vatandaşlar paralarını 7 Eylül Çarşamba gününden itibaren çekebilecekler. İlk kez geçtiğimiz bayramda hizmete giren ve bankamatik kartı görevi gören "Sosyal yardım kartı"na sahip olan vatandaşlar, paralarını bu kartları kullanarak alabilecekler. Kart şifresini unutanlar, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şubesi'ne başvurabilecek.
İhtiyaç sahibi aileler, http://www.izmir.bel.tr adresinden “Kurban Bayramı yardımları” bölümünü tıklayıp T.C. kimlik numaralarını girerek yardım sorgulaması yapabilecek. Yardıma muhtaç yaşlılar, engelliler, dar gelirliler ile şehit aileleri ve gazilerin yararlanacağı 200'er TL'lik yardımlar, bayram öncesinde kent ekonomisine ciddi bir hareketlilik de getirecek. Büyükşehir Belediyesi, yardım almaya hak kazanan ailelere birer mektup yazarak bilgilendirmede bulundu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Büyükoral: ''Şu an her şeyden çok ihtiyacımız stadımızdır''
Sonraki Haber Balbay: ''YÖK sınıfta kaldı''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?