ANA SAYFA > İZMİR > Buca’da aşure el ele karıldı

Buca’da aşure el ele karıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Buca’da aşure el ele karıldı

Bucalılar, Muharrem ayı olması dolayısıyla düzenlenen Aşure Günü etkinliğinde bir araya geldi. Buca Belediyesi tarafından Yıldız Parkı’nda düzenlenen etkinlikte “ sevgi, barış, kardeşlik” için dualarla karılan aşure, bin 500 kişiye ulaştırıldı.

Buca Belediyesi’nin aşure günü dolayısıyla Yıldız Mahallesi Şemsiyeli parkta düzenlediği etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Aşure Günü etkinliğine  CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık, Buca Cem evi Başkanı Hüseyin Akçay ,Alevi dedesi Şükrü Göktepe  ve yüzlerce davetli katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Alevi Dedesi Şükrü Göktepe, Kerbela şehitleri için yapılan aşurenin ağızlara tat, gönüllere temizlik getirmesini dilerken, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık, “Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin, sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. İyiye, güzele ve paylaşmaya vesile olmasını dilerim ”diye konuştu.

Alanda yakılan ateş üstünde dev bir kazanda pişirilen aşure, hep bir ağızdan okunan aşure duası ile karılmaya başlandı. Dostluk, barış ve kardeşlik için el ele vererek karıştırılan aşure Buca Belediyesi ikram araçlarının da desteğiyle bin 500 kişiye dağıtıldı.

Aşure etkinliği Okan Koç, Ozan Şimşek ve Volkan Yıldırım’ın seslendirdiği deyişlerle son buldu.    

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sunshine Band KİTVAK için Bostanlı'da söylüyor...
Sonraki Haber Ameliyat masasından setlere

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?