ANA SAYFA > İZMİR > Bu yılbaşı ağacı kitaplardan oluşuyor

Bu yılbaşı ağacı kitaplardan oluşuyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bu yılbaşı ağacı kitaplardan oluşuyor

“Okumak bize iyi gelecek” diyerek yola çıkan Buca Belediyesi, yeni yıl ağacını kitaplardan oluşturdu. Belediye, Buca Çevik Bir Meydanı’na 8 metrelik kitap ağaç kurdu.

Işıl ışıl görsel aydınlatma yerine zihinsel aydınlanmanın önemini vurgulayan “Kitap Ağaç” “Yeni yılda da Okumak Bize İyi Gelecek” sloganıyla yükseliyor. Raflarında binlerce kitap barındıran kitap ağaç Bucalılar’dan yoğun ilgi gördü.

Yılbaşı ağacı süslemek yerine, ülkemizin en çok ihtiyacı olan okuma alışkanlığına katkı sağlamak amacıyla yola çıktıklarını söyleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina , tüm İzmirlileri kitap ağaçtan yararlanmaya çağırdı. Başkan Piriştina , “Farklı kültür ve inançlarda yeni yılı noel ağacı ile süslemek vardır. Biz dedik ki şu an bizim ihtiyacımız olan toplumumuzun en fazla ihtiyacı olan bir barış... 2016’ya barış talepleri çığlıklarıyla giriyoruz. Bunu tesis etmek için bizim noel ağacına değil bizim okumaya, kitap ağacına ihtiyacımız var dedik. Bugün onu gerçekleştirmenin kıvancını yaşıyoruz. Burada 8 metre boyunda kitaplardan oluşan, İzmirli hemşerilerimizin gelip buradan faydalanabileceği bir ağacımız var. Eğer okursak 2016’ya daha çok okuyarak girersek okumanın bize iyi geleceğini düşünüyoruz. Buca bugün yeni bir şehit daha verdi. Bunun daha üzüntüsü taze, yüreklerimiz yanıyor. Bunlardan kurtuluruz diye umut ediyoruz. O yüzden böyle bir projeyi gerçekleştirdik. Biz çok mutluyuz ve ilgi de göreceğine inanıyoruz. Kitap ağacının başta ilçemize, ülkemize huzuru, mutluluğu, barışı ve sevgiyi getirmesini temenni ediyoruz. Tüm Bucalı ve İzmirli hemşerilerimizi bizim kitap ağacımızı görmeye; görmek yetmez buradan kitap alıp, okumaya davet ediyoruz. Sıhhatli ve huzurlu bir yıl diliyoruz” dedi. Kitapları tek tek inceleyip seçim yapan Bucalılar, projeyi düşünüp hayata geçiren Buca Belediyesi’ne teşekkür etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'ya 7,500 TL. ceza...
Sonraki Haber Yeni yıla sahipsiz dostlar da mutlu girecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?