ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Bu tasarımlar çok ''Değişik''

Bu tasarımlar çok ''Değişik''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bu tasarımlar çok ''Değişik''

Her yıl tasarıma daha da önem veren 25. MARBLE İzmir Fuarı kapsamında bu yıl ikinci kez “Değişik” temasıyla gerçekleşen Genç Yaratıcı Fikirler Platformu sonucunda doğal taştan üretilen tasarımlar büyük ilgi çekti.

Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı olan, dünyada ise alanında en iyi fuarlar arasında yer alan MARBLE İzmir Fuarı devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 30 Mart Cumartesi gününe kadar sektörü fuarizmir’de ağırlayacak MARBLE İzmir Fuarı’nda genç tasarımcılar da büyük heyecan yaşıyor. Son yıllarda tasarım ve tasarımcıya verdiği destekle de ön plana çıkan 25. MARBLE İzmir Fuarı etkinlikleri kapsamında bu yıl da “Değişik” temasıyla Genç Yaratıcı Fikirler Platformu gerçekleşti. Türkiye’nin önemli üniversitelerinden genç yaratıcılar tarafından ortaya çıkarılan birbirinden özel tasarımlar, B Holü Fuaye Alanı’nda sektör profesyonellerine sunuldu.

Platforma 112 tasarım geldi
Tasarıma, tasarımcıya verdiği önemle görsel bir şölene de dönüşen MARBLE İzmir Fuarı etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz yıl ilk defa gerçekleştirilen Genç Yaratıcı Fikirler Platformu bu yıl da devam etti. “Değişik” temasıyla düzenlenen Genç Yaratıcı Fikirler Platformu’na geçtiğimiz yıl 39 tasarım başvururken bu yıl sayı 112’ye çıktı. 21 Ocak tarihinde son bulan başvuru süresi içinde Türkiye’nin çeşitli üniversitelerden tasarımcılar platforma katıldı. Türkiye’nin önemli isimlerinin yer aldığı jürinin yaptığı değerlendirmeler sonrasında destekçi firmalar 25 eserin üretilmesine karar verdi.

X-Ray cihazı bile var
Birbirinden değişik tasarımların yer aldığı yarışmada, genç tasarımcılar yeteneklerini sergiledi. Hayatın her alanında kullanılabilecek başvurular arasında mermerden x-ray cihazı, müzik ünitesi, masa üstü takvim, vestiyer, dergilik ve saat, masa düzenleyici, satranç, kapı tokmağı, yemek ısıtma, duvar aydınlatması, telefon ses yayıcı, sokak mobilyaları, sehpa, kitaplık, harici bellek, ışıklı duvar kaplamaları gibi değişik projeler yer aldı.

Dereceye girenler belli oluyor
Firmalar tarafından üretilen tasarımlara bugün (Cuma) gerçekleşecek ödül töreninde “MARBLE Değişik Tasarım Ödülü” olan özel tasarım plaket verilecek. Üretilen ürünler arasından en iyi 3 proje seçilecek ve bu tasarımlar “MARBLE En Değişik Tasarım Ödülü”ne hak kazanacak. “MARBLE İşbirliği Tasarım Ödülü” olan özel tasarım plaketi ise, firma ve tasarımcının özellikle üretim sürecine yansıyan iyi işbirlikleri göz önüne alınarak en fazla 2 projeye verilecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka, Bergama maçı hazırlıklarını sürdürüyor
Sonraki Haber İduğ'a en büyük destek kadınlardan

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?